CÂND O FEMEIE CERE, ESTE DEJA DEZAMĂGITĂ

         

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

Fiecare bărbat poate deveni masculul alfa al unei femei. Se întâmplă atunci când ea simte că acel bărbat și nu altul este capabil să o protejeze. L-a ales pe el nu pentru că ar fi cel mai frumos, sau cel cu fizicul cel mai impunător, ori cel mai bogat sau mai realizat în viață, ci pentru modul convingător în care i-a transmis că ar putea apăra ceea ce ar crea ei doi împreună.

          Forța interioară a unei femei îi aduce respectul bărbaților. Nu acel respect general pentru specie, manifestat de 8 Martie, ci stima profundă pentru capacitatea ei specială de a se descurca singură, de a avea inițiativă, de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, de a rămâne demnă în fața încercărilor și de a nu se lăsa doborâtă de eșecuri. Cu cât este femeia mai autonomă, cu atât spune mai greu „îmi este teamă”, „apără-mă” sau „am nevoie de tine”.

          Mult prea des bărbații se lasă înșelați de aceste aparențe și cred că dacă devin protectori, atitudinea lor va fi percepută de femeie ca o lipsă de considerație pentru abilitățile ei. În realitate, nimic nu este mai flatant decât să fii protejată atunci când nu ai neapărată nevoie. Asta transmite mesajul „te iubesc, te prețuiesc, vreau să îți arăt și așa, deși nimic nu mă obligă”. Pentru că masculul alfa este tocmai cel care apără perimetrul și stă la pândă împotriva dușmanilor atunci când aparent nu există nici un pericol.

          Iar asta îi conferă femeii liniștea de care are nevoie. Pentru că dacă îl știe pe el veghind, ea se poate concentra să facă toate acele lucruri care îi ies atât de bine și care o transformă în femeia independentă ce este. O femeie care trebuie să stea permanent în gardă se va ocupa prioritar de asta și nu va mai avea timp suficient să zboare. Dacă el îi va oferi confortul siguranței, o va ajuta să înflorească și să prospere.

          Femeile puternice sunt și orgolioase. Ele vor aprecia, însă, cu atât mai mult delicatețea bărbatului care nu le-a așteptat să ceară. Atunci când o astfel de femeie cere, ea este deja dezamăgită că el nu i-a observat nevoia. Pentru că protecția de care are nevoie nu se referă la (sau numai la) siguranța fizică. Înseamnă abilitatea bărbatului de a apăra relația de dragoste de imixtiunile din exterior, de a pune în valoare femeia de lângă el prin modul în care manifestă în mod public pentru ea admirație și considerație, de a o proteja inclusiv de momentele ei de slăbiciune, încurajând-o și deturnându-i cu umor și blândețe gândurile negre.

          Atunci bărbatul va fi eroul ei, pentru că plasa de siguranță întinsă de el o va ajuta și pe ea să se simtă puternică, va deveni stăpânul ei, ea alipindu-i-se fără opoziție în căutarea împlinirii, va fi arma ei secretă, care o va ajuta să mute munții din loc, o va cunoaște ca nimeni altul, căci ea va dobândi încrederea de a-i arăta când este vulnerabilă. Fiind toate acestea la un loc, va deveni imbatabil în fața celorlalți bărbați și, pentru ea, unicul.

 

2 thoughts on “CÂND O FEMEIE CERE, ESTE DEJA DEZAMĂGITĂ

Add yours

  1. Bagajul absolut necesar bărbatului ca să pot spune cu convingere “TRUE” la ce ai scris este TACT. Și, da, recunosc că e foarte flatant să-ți vezi partenerul pe post de dulău care merge mândru pe mijlocul drumului și te poți baza pe el să te apere (chiar dacă nu ai neapărată nevoie, că doar ai și tu colți și știi să mârâi și să muști convingător) și nu e pekinezul care schiorlăie de la adăpostul tufișului făcând doar figurație pe lângă tine. E suficient să știi că dacă e cu adevărat nevoie, va fi capabil să-și înfingă colții la fel de tare ca tine. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: