SĂ NU-ȚI PARĂ RĂU DUPĂ BĂRBATUL CARE CREDE CĂ EȘTI PREA GRASĂ

         COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

Femeia care are grijă de casă, de masă și de serviciul atât de necesar nu prea mai are timp să fie Claudia Schiffer. Din nefericire, trăim în era photoshop, a silicoanelor, a botoxului și a selfieurilor. Dacă ceva nu place sau nu e suficient de atrăgător, se merge la chirurg. Dacă nu sunt bani de chirurg, se aplică câteva filtre peste poze, se întind ridurile, se slăbește dintr-un click de mouse câte kilograme e nevoie ca să dea bine, se elimină imperfecțiunile pielii, se dă volum părului etc. Bărbații s-au obișnuit într-atât cu pozele nenaturale, încât a devenit o corvoadă pentru o femeie obișnuită să lupte cu selfieurile sexy cu care aceștia sunt asaltați dimineața la cafea de profesionistele în pozat, care eventual mai adaugă și mesajul „abia m-am trezit de cinci minute”, dar arată ca scoase din cutie!

          Adevărul este că orele suplimentare de la serviciu sau ducerea a două joburi simultan obosesc, ridează, aduc cearcăne. Mâncatul pe fugă, între gătit, curățenie și făcut temele cu copii, atrage dezechilibre în organism. Week-endurile și concediile nu lasă timp pentru tratamente de înfrumusețare, cel puțin nu atunci când ajung să reprezinte doar ocazia de a recupera din carența acută de somn. Cum poate o femeie netrucată să lupte cu obișnuința bărbaților de a vedea perfecțiunea, atât de asiduu cultivată de canalele de social media?

          Cui pe cui se scoate. Cu alte cuvinte, să nu-ți pară rău după bărbatul care crede că ești prea grasă, prea ridată, cu părul prea răvășit dimineața, prea vizibil de obosită. Lasă-l pe el să fie superficial și tu caută un bărbat care a înțeles că femeia pe care nu va fi nevoit să o întrețină trebuie să aibă o carieră, că o carieră consumă nervos și epuizează, care a înțeles că atunci când ștergi praful prin casă nu prea ai cum să fii și sexy în același timp, iar relația de iubire coexistă cu traiul în comun care, între altele, înseamnă și activități zilnice anoste, care a înțeles că atunci când faci mâncare la doisprezece noaptea, abia întoarsă de la al doilea job, nu te vei putea juca senzual cu ceapa și cartofii prin fața lui, așa cum se joacă puștoaicele de pe site-urile de socializare cu căpșunile și frișca.

          Mai lasă-l și să-și dea seama, după ce va alerga după femeile perfecte care l-au intoxicat într-atât încât i-au anulat capacitatea de a fi realist în așteptări, că zânele din online sunt rareori așa cum le arată pozele. Ține-i pumnii să reușească să cucerească o astfel de femeie într-atât încât să descopere pe pielea lui ce eforturi trebuie să facă pentru a plăti tratamentele de înfrumusețare, chirurgii, curele de slăbire… pentru a-i întreține ei cultul personalității (a arăta bine fiind, de altfel, singurul ei job, din care însă nu prea se poate întreține). Așteaptă până când se va convinge că pentru a o pretinde pe Claudia Schiffer ar trebui să fie și el un Arnold Schwarzenegger (ceea ce nu e și nu era nici când te-a văzut pe tine insuficient de frumoasă ca să meriți osteneala).

          Nu lăsa un bărbat superficial și care se crede prea bun pentru tine să îți creeze complexe. Nu e obligatoriu ca toți bărbații pe care îi dorești tu să se simtă și ei atrași de tine, dar merită să suferi doar după cei care, deși nu te-au putut iubi (pentru că așa a fost să fie), te-au apreciat și te-au respectat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: