DE CE E PUTERNICĂ FEMEIA DIN SPATELE UNUI BĂRBAT PUTERNIC?

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Chiar dacă unele nu recunosc, altele refuză să accepte, iar doar câteva nu fac un secret din asta, multe femei sunt atrase de bărbații care au putere. Dacă este să privim în tabăra bărbaților, însă, vom observa că pentru ei o femeie care are putere nu dobândește neapărat, prin asta, vreun avantaj asupra inimii lor.

          Așadar, de ce sunt atât de atrăgători bărbații care au putere? Este oare nevoia ancestrală a femeii de a fi protejată de către bărbat de fiarele care atacau peștera în care sălășluia familia, translată în timpurile moderne? Mușchii tari și forța fizică au fost înlocuiți, la nivel de percepție, de alte calități, ceva mai actuale, cum ar fi statutul social, diplomele și onorurile, funcțiile înalte și bunăstarea financiară?

          Sau e ceva mult mai simplist, de tipul: un bărbat care plătește salariile a mii de oameni va ști cum să își apere familia de sărăcie, un bărbat cu o poziție socială înaltă o va promova în cercurile lui respectabile și pe femeia de lângă el și îi va deschide oportunități, un bărbat autonom ca funcție și educație nu va deveni niciodată o povară pentru cea de lângă el, nu va fi un complexat sau un tiran, pentru că va avea mereu poziția de superioritate care îi va permite femeii să i se supună cu ușurință, să îl recunoască de șef și să aibă convingerea că poate avea încredere în raționamentele lui în orice situație, întrucât el are capacitatea de a fi plasa ei de siguranță?

          Sună cam simplist? Haideți să complicăm puțin lucrurile… Ce se vede la prima privire aruncată unui bărbat puternic? Șarmul (pe care cei mai mulți îl au), autonomia, stăpânirea de sine, caracterul oțelit, curajul de a risca, abilități de adevărat gladiator în orice proiect în care își dorește succesul. Toate, calități admirabile. Ce nu se vede? Că în lumea pervertită de azi, ca să ajungi în vârf și să te menții acolo trebuie să te mânjești cu perversiunea altora, să te ungi cu toate alifiile și să devii mai alunecos decât ceilalți. Nu poți înota cu rechinii dacă nu ești rechin la rândul tău, altfel te mănâncă de viu…

          Ce o face puternică pe femeia din spatele unui astfel de bărbat? Faptul că știe că el, doar pentru că are putere, nu poate să suplinească prin asta alte lipsuri. Ea este cea care l-a iubit și i-a fost alături atunci când nu avea putere, spre deosebire de toate femeile care îl admiră acum tocmai datorită acestei puteri. Tot ea este cea care nu îi permite să devină la fel de găunos ca oponenții pe care vrea să îi învingă și îl ține pe linia de plutire, deși nu este deloc ușor să i te opui unui astfel de bărbat.

          Este conștientă că puterea lui nu îl face în intimitate mai atrăgător sau mai fascinant, mai senzual sau mai atent, îi cunoaște toate defectele și i le păstrează în taină, așa cum i le-a cunoscut din totdeauna și l-a promovat în ciuda lor. Dar cea mai mare putere a ei este că alături de ea poate fi el însuși, fără măștile de bărbat neînfricat și atotcunoscător pe care le poartă ca pe niște coroane în fiecare zi, nu îi este teamă sau rușine să fie confuz, să se arate depășit, să ceară un sfat, să recunoască când i se face lehamite, ce îl afectează, ce este pe punctul de a-l dărâma de pe piedestalul pe care l-a luat în stăpânire.

          Femeia care îl știe pe el, cel fără putere, este femeia la care se va întoarce întotdeauna, pentru că îi cunoaște acea latură pe care toate celelalte nu o văd și pentru că știe că îi va rămâne alături chiar dacă va pierde tot ceea ce are, căci ea este cea care îl ajută să nu se piardă. Iar asta îi oferă ei o putere nelimitată, chiar mai mare decât a lui…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: