ADEVĂRATA MĂSURĂ A IUBIRII O DĂ DEPĂȘIREA MOMENTELOR TENSIONATE

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Femeia care a avut sau are alături un bărbat care o ajută să se relaxeze, știe de ce asta îl face de neprețuit. Exisă multe calități pentru care ne iubim bărbații, dar tendința este de a proslăvi pe unele (tandrețea, pasiunea, capacitatea de a asculta, dorința de a proteja, sinceritatea, monogamia) și de a nu acorda importanță altora, pe care le privim doar ca pe mici bonusuri pe lângă cele cu adevărat însemnate. Sau… cel puțin, până când ajung să ne lipsească, moment în care le remarcăm valoarea și rolul neprețuit în depășirea situațiilor care ne afectează negativ. Iar depășirea acestor clipe negative dă adevărata măsură a unei relații…

          Nu e chiar așa o mare realizare ca un bărbat să facă o femeie să râdă atunci când ea este binedispusă. Nu e foarte greu nici să insufli optimism unei persoane deja încrezătoare. E chiar ușor să fii jovial atunci când celălalt e entuziast. Dar este mult mai greu să aduci claritatea într-o minte care arde între gânduri încâlcite, calmul într-un suflet bulversat, liniștea într-un cuget dezorientat, optimismul celui dărâmat, puterea celui slab și seninătatea celui trist.

          Problemele agită, frământă, neliniștesc, tulbură, revoltă, iar cel care nu găsește soluția devine tumultuos, frenetic, efervescent. Cât de odihnitor poate fi, în astfel de situații, ca cel în fața căruia te destăinui să reacționeze cu calm! Și nu doar acel calm aparent, care durează doar atât cât îți trebuie ca să termini de transmis informația! Nu calmul care provine din atenție și interes, dar care în spate ascunde evaluări și estimări, iar ulterior se transformă în analize, căutarea vinovaților, identificarea greșelilor sau evidențierea fisurilor de raționament!

          Ci calmul care inspiră la calm, care insuflă liniște, care stimulează spre destindere, îmbărbătează pentru echilibru și care, pe măsură ce sufletul se golește de ceea ce este negativ, îl umple la loc cu o stare de moderație, tihnă și destindere. Un om cu nervii la limită nu poate fi domolit dacă i se vorbește despre avantajele pe care i le-ar aduce calmul. O minte înfierbântată nu poate primi și mai multe teorii, căci teoriile nu sunt un ajutor real.

          Uneori doar puterea exemplului funcționează. Nu apologia calmului sau îndemnul la calm, ci calmul transmis energetic, subtil, aduce pacea și oprește exagerările. Pentru că atunci când lipsește stăpânirea de sine, aceasta e înlocuită cu panica, iar panica ascunde soluțiile, complică inutil, duce la exagerări neproductive. În funcție de reacția bărbatului din fața ei, o femeie agitată se poate opri și respira adânc… sau poate trece din agitație spre panică, spre sentimentul că e singură și nu are cu cine se sfătui.

          De multe ori femeile nu au nevoie de soluții de la bărbații lor, nu își doresc ca ei să le rezolve problemele sau să răspundă pentru greșelile lor. Dar caută, instinctiv, capacitatea bărbaților de a nu pierde firul roșu într-o situație încâlcită și speră că refugiindu-se la ei, vor fi ajutate să își pună gândurile în ordine. Dacă el va fi neclintit ca un munte, ei nu îi va mai fi teamă. Iar dacă o descătușează de teamă, o liniștește.

          Simpla ei pace interioară e posibil tot să nu aducă soluțiile, dar e preferabilă hiperstimulării negative, întrucât este singura care o poate ajuta pe ea să ia o pauză. Cum poate fructifica el acea pauză spre ajutorul ei este esențial. Și aici aflăm despre o altă calitate inestimabilă: umorul, fie el și negru, fie și sub forma ironiei sau a sarcasmului. Umorul duce la detașare, iar dacă el reușește să o desprindă din cumulul de sentimente negative care o bântuie, își va crea cadrul perfect pentru a-i aminti că viața nu se concentrează în acel blocaj care o destabilizează pe moment.

          Acum intervine spontaneitatea, o trăsătură care face toată diferența: să îi ofere senzații alternative, bineînțeles plăcute, preocupări paralele, firește relaxante, clipe de căldură și tandrețe, create dezinvolt. Bărbatul care știe să facă o femeie să se relaxeze o ajută să găsească în ea rezolvările problemelor, puterea de a le pune în practică și abilitatea de a evalua corect o situație, iar prin asta o ajută să devină imbatabilă, de nezdruncinat și încrezătoare nu doar în propriile puteri, ci mai ales în puterea pe care doar alături de el o poate descoperi. Un astfel de bărbat este de neprețuit, căci el va deține soluția: calmul, umorul și spontaneitatea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: