FEMEILE VULNERABILE SPERIE DOAR BĂRBAȚII CU VULNERABILITĂȚI

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Se spune că o femeie care a suferit și nu poate ascunde că este singură și că își caută jumătatea îndepărtează bărbații, pentru că bărbații nu vor femei vulnerabile, nu sunt dispuși să lipească cioburile la oalele sparte de alții, fug de cele care să li se aruncă în brațe și miros de la o poștă femeia care dorește intens o relație stabilă, iar asta în primă fază îi sperie.

          Ei bine, numai cine n-a iubit nu știe că teama de a fi rănit din nou este firească și ne vulnerabilizează pe toți. Iar o femeie care își caută jumătatea n-ar trebui să aibă nici un motiv să se rușineze din cauza asta. Ori să o recunoască, bunăoară. Femeia care dorește o relație stabilă și serioasă nu este un vânător care stă la pândă după pradă, așa că nimic nu o transformă într-o sperietoare.

          Ba, din contra, este demnă de respect, pentru că refuză să împartă ce are ea mai bun de oferit cu lingurița, unuia sau altuia, dar diluat în relații ocazionale, din care ar putea sau nu să iasă ceva de calitate și, în schimb, preferă să arate că nimic nu o împiedică să promită calitate celui care va ști să o aprecieze la adevărata sa valoare. Cel pe care l-ar speria asta oricum nu ar fi de păstrat.

          Dacă o femeie este într-un moment de vulnerabilitate, asta nu înseamnă că este proastă sau isterică. Chiar dacă a fost rănită și îl caută pe cel care ar putea să o ajute să șteargă trecutul și să îi ofere iubirea de care are nevoie, este fals a presupune că va accepta avansurile tuturor neserioșilor care cred că folosindu-se de asta o vor băga mai repede în pat. Deși în interiorul ei e furtună și dezolare, nu înseamnă că va aduce calvarul din ea în relația cu un nou bărbat bun (poate că va fi mai temătoare la început, poate că nu se va arunca înainte la fel de repede ca odinioară, dar nici nu se va aștepta ca el să fie psihologul sau, mai mult, psihiatrul ei).

          Femeia care a suferit din dragoste va ști să aprecieze o nouă iubire la adevărata ei valoare și intensitate și va încerca să nu repete greșelile de odinioară. Bărbatul care îi va sta alături va trebui, desigur, să accepte că o iubire ratată lasă urme, dar va beneficia în același timp de îmbogățirea sufletească și învățămintele pe care femeia le-a extras din trecutul ei. În loc de o copilă entuziastă și dispusă la aventură, va avea alături o persoană matură, care își va cunoaște limitele și va ști cum se construiește o relație, respectiv care sunt pericolele care o pot distruge.

          Bărbatul care se sperie de asta și fuge este un bărbat care are, la rândul lui, vulnerabilități serioase. În primul rând, este un imatur care crede în continuare că în viață lucrurile de calitate se pot obține fără efort sau care, în fine, dorește tot ce poate obține mai bun cu un efort minim. În al doilea rând, are o problemă cu angajamentele serioase și de durată. Vrea intrări ușoare și ieșiri și mai ușoare. Așadar, problema nu este atât la ea, cât la el. Da, ea a trecut prin calvar și încă se reface, dar el este genul care fuge la cea mai mică greutate. Însă cum viața nu e formată doar din plăceri ci, de foarte multe ori, din piedici și greutăți, un astfel de bărbat nu va ști să construiască, dincolo de clipele de pasiune și drăgălășenie, un parteneriat real și stabil.

          Din fericire, există și mulți bărbați care știu că dragostea este un drum cu două sensuri, că și bărbații suferă de pe urma iubirilor pierdute și devin vulnerabili, care recunosc semnele la femeile din jur, dar în loc să fugă empatizează cu starea lor tocmai pentru că au trecut și ei pe acolo. Iar asta e de natură să îi vindece pe amândoi și să transforme două relații ratate, câte una de fiecare parte, într-una cu reale șanse de reușită, a lor împreună.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: