5 MOTIVE RAȚIONALE (?!) CA SĂ AI ÎNCREDERE ÎN IUBIRE

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Vă veți întreba ce legătură are rațiunea cu iubirea. Ei bine, uneori e greu să ai încredere în dragoste, mai ales după o deziluzie, dacă ai fost rănit, părăsit, trădat… iar asta de mai multe ori. E anevoios să interiorizezi gândul că dragostea există și că poți avea parte de ea, că merită să o cauți în continuare, că ai motive să îți asumi riscurile, în lipsa oricăror garanții. Ți-o spui din când în când, pentru că e ceva în tine care intuiește aceste adevăruri, dar parcă nu te poți urni din letargia sufletească cu care te lupți, însă fără convingere. Cauți cu sufletul și nu găsești decât teamă, iar cu mintea îți spui că nu ai de ce să cauți, pentru că iubirea aparține sufletului, nu rațiunii.

        Ei bine, iată 5 motive raționale ca să nu renunțați la iubire!

        Fără iubire, viața e ternă, liniară. Este adevărat că nimic nu doare, că sufletul ne este în siguranță, dar în același timp nimic nu ne exultă. Trăim pe jumătate, o viață fără suișuri și coborâșuri, fără drame mari, dar și fără fericire. Uneori sufletul are nevoie de o pauză, să se adune și să se recompună, să se regăsească și să se reașeze pe axele proprii, după ce a fost dinamitat de o mare iubire pierdută, dar a transforma o etapă tranzitorie într-o regulă, de teamă sau doar pentru că e mai simplu așa, înseamnă să ne condamnăm singuri la… plictiseală.

        Iubirea ne face mai frumoși. Atât fizic, întrucât vrem să atragem pe cel căruia i-am dăruit inima, cât și sufletește. Preaplinul unui suflet se revarsă în voce, în privire, în trăsături. Atunci când sentimentul e frumos, ceea ce se transmite e pace, armonie, veselie. Gama de sentimente pe care le poate simți un om este infinită, dar când simțim „limitat” rămânem „mici”, când simțim urât devenim „pitici” și când simțim înălțător, ne înălțăm…

        Iubirea ne ajută să ne atingem întregul potențial, pe toate planurile. Când sufletul iubește, e ca un vulcan ce revarsă în continuu, cu o forță de nestăvilit. Asta ne face dinamici, vii, ne inspiră. Trăim totul cu o acuitate specială, intuim lucrurile altfel. Tensiunea continuă din noi are nevoie să se manifeste cumva și atunci când nu suntem în brațele celuilalt, așa că devenim creatori și îndrăzneți la job, empatici în relațiile cu oamenii, mai comunicativi, mai deschiși posibilităților de tot felul.

        Prin iubire ne reînnoim. Ca să avem relația pe care ne-o dorim, să fim pregătiți pentru ea, să îl facem pe celălalt fericit, găsim forța de a schimba în noi și în existența noastră lucrurile care ne trag înapoi. Dintr-o dată avem voință și avem motivație să facem pace cu trecutul, să închidem capitole, să acceptăm schimbări majore, pentru care înainte ne lipsea curajul.

        Nimic nu vine cu garanția infinitului în viață. Nici jobul, nici prietenii, nici sănătatea, nici tinerețea. NICI IUBIREA. Dar avem nevoie de toate astea ca să trăim o viață completă, tot așa cum avem nevoie de iubire. Așa cum acceptăm că nimic din ceea ce trăim nu durează o veșnicie (dar totuși continuăm să dăm interviuri pentru joburi, să ne facem prieteni noi, să ne tratăm bolile), de ce n-am accepta asta și despre iubire? Iar asta în contextul în care, dintre toate, singura care are potențialul de a fi infinită, prin comparație cu toate celelalte, este tocmai iubirea!

        Iubiți! Poate că o perioadă va funcționa să ne mințim singuri că există suplimente care înlocuiesc dragostea (pasiuni, hobbyuri, cauze înalte, profesii de credință), dar incompletul tot incomplet rămâne. Dragostea nu se limitează doar la cea pasională, care te-a dezamăgit atât de mult, ci are forme infinite, pe care un suflet opac poate ajunge să nu le mai cunoască, să nu le mai înțeleagă, să nu le mai exploreze. Nici un sentiment nu poate substitui intensitatea dragostei și ce aduce ea în viața noastră!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: