IUBEȘTE-O AȘA CUM TE IUBEȘTI PE TINE

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

        Nimeni nu obosește să se iubească pe sine dar, în oglindă, se pare că suntem neputincioși să nu obosim, de multe ori, să îl iubim pe celălalt… Când e vorba despre noi, toate ni le înțelegem, pentru toate ne găsim scuză, iar când asta nu e posibil, aflăm mereu o cale ca să ne iertăm totul. Cumva, însă, când vine vorba de celălalt este mai greu. Poate că aceasta este cheia spre reușită: întoarcerea perspectivei… Dacă noi merităm fericirea, de ce oare nu interiorizăm cu aceeași convingere ideea că și celălalt o merită?

          Dacă nu ne obosesc niciodată eforturile depuse în căutarea propriei fericiri, cum am putea face să rămânem la fel de neobosiți și pentru cel de lângă noi? Nimic nu e prea mult pentru binele la care avem dreptul, suprimăm orice ne epuizează și o luăm de la capăt, pentru a ne găsi împlinirea. Când suntem îndrăgostiți, spunem că împlinirea noastră e în celălalt și totuși nu îl tratăm cu aceeași măsură cu care ne tratăm pe noi, deși a-l avea aproape, deci împlinit alături de noi, este condiția esențială a împlinirii noastre…

          Așa că iubește-o nu așa cum ți-ar plăcea să te iubească ea, nu cu o iubire ideală, nu după o rețetă în care crezi, ci iubește-o așa cum te iubești pe tine. Iubind-o astfel, vei reuși să o iubești cu adevărat și o vei face să spună că nimeni nu a iubit-o mai frumos… Iubește-o fără condiții și chiar atunci când condițiile sunt vitrege, așa cum nu te poți abține să te iubești pe tine chiar dacă nu ești în formă și mai ales când totul îți este împotrivă.

          Iubește-o asumat, fără să uiți că o iubești, așa cum nu uiți niciodată să urmărești binele tău, indiferent de situație, oricât de complicată ți-ar deveni viața. Iubește-o constant și fără sincope. Imaginează-ți cât rău ți-ai face singur dacă ar fi momente când nu te-ai mai iubi și ai lucra împotriva ta sau ți-ai fi indiferent. Nici măcar nu poți concepe că așa ceva ar fi posibil, nu crezi că există ceva în lume care te-ar putea aduce în punctul acesta. Ei bine, tot așa să nu poți închipui o dragoste cu pauze. Iubirea nu își ia concediu de odihnă.

          Nu îi iubi doar părțile bune. Fii tolerant și răbdător inclusiv cu defectele ei, cu aceeași convingere cu care știi că defectele tale nu sunt de necorectat, că ele nu te pot împiedica să aduci fericire în viața unei femei, cu aceeași înțelegere pe care o ai față de imperfecțiunea ta. Nu o iubi doar pentru ceea ce aduce frumos în viața ta. Sunt atâtea clipe în care îți faci singur viața mizerabilă, dar totuși nu te oprești din a te iubi. Vezi bine că poți iubi așa, o faci cu tine, așa că fă-o și cu ea.

          Când vei fi tentat să spui sau să faci ceva care ar putea-o răni, nu am să-ți cer să te pui în locul ei, ci să te pui în locul tău. Ție ți-ai face așa ceva? Ți-ai adresa cuvintele, ai face gesturile, ai arunca privirile, dacă ai fi tu în locul ei? Iar când ea îți va greși, imaginează-ți că ți-ai greșit tu însuți. Ce ți-ai spune în replică, cum te-ai cântări pe tine, te-ai ierta?

          Voi contați pentru că tu contezi. Vrei fericirea alături de ea pentru că vrei propria ta fericire. Iubirea v-a legat indisolubil. Dacă corpurile voastre devin unul singur din când în când, sufletele voastre rămân unite mereu, chiar și atunci când sunteți departe unul de celălalt. Nu uita că o iubești nici atunci când sunteți departe, tot așa cum nu uiți că te iubești pe tine atunci când nu te privești în oglindă.

          Egoismul îți va spune că o faci pentru ea când, în realitate, o vei face pentru tine. Ea este o parte din tine, din ziua în care ți-a intrat în suflet. Iar tu te iubești pe tine tot, nu doar pe bucăți. Iubind-o pe ea ca pe tine însuți, nu faci altceva decât să iubești tot ceea ce ești tu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: