DACĂ EA TACE, NU FĂ GREŞEALA SĂ O IEI DE PROASTĂ

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Femeia care te cunoaşte nu are nevoie de dovezi ca să ştie când îi ascunzi ceva, pentru că te miroase. Tot ce îi mai rămâne de făcut este să identifice, după aceea, dacă o minţi sau doar aştepţi momentul potrivit ca să îi spui. Întâi îţi va lăsa iniţiativa, dar apoi, dacă vei tăcea în continuare, te va aborda prin învăluire. Să nu ai cumva senzaţia că îţi vei da seama că eşti cercetat. Vedeţi voi, aici greşesc bărbaţii: îşi pregătesc ideile pentru scenariul pe care îl creează în mintea lor, dar nu îşi pun problema că e posibil ca ea să fie net mai creativă şi că există o mare probabilitate ca lor să nu li se aprindă beculeţul roşu decât prea târziu. Aşa că n-o lua de naivă dacă nu auzi fraza care pentru tine ar reprezenta declicul. Acea întrebare simplă, aruncată într-o doară – “şi, ce-ai mai făcut azi?…” –  îţi poate da şah mat din prima rundă.

          Va şti, după modul în care vei trage aer în piept ca să îi răspunzi, dacă vei fi sincer sau o vei minţi, respectiv dacă o vei minţi ca să o protejezi pe ea, sau ca să te protejezi pe tine. Notă importantă: femeile urăsc să fie minţite chiar şi în primul caz. Să nu ai sentimentul că pentru asta nu vei fi penalizat. Femeilor le place să fie protejate de bărbaţii lor, dar nu le convine deloc să nu ştie ce se întâmplă în jurul lor. Aşa că n-o lua de neghioabă, pentru că înainte să fii tu în viaţa ei, nu avea cine să o protejeze şi s-a descurcat foarte bine şi singură.

          Dacă o minţi pentru că ai făcut o prostie și ți-e teamă de cum va reacționa, află că oricât de bun actor te-ai crede, nu îţi vei putea controla suficient de bine încreţiturile ridurilor de expresie, culoarea tenului sau forma buzelor. Iar dacă le vei controla prea bine, iarăşi te vei da de gol. Şi ştii de ce? Adu-ţi aminte de toate momentele când ai fost vulnerabil în faţa ei, penibil de sincer, lamentabil de onest, incomod de autentic în reacţii. Ţi le ştie pe toate, le-a învăţat în timp şi nu ai cum să o păcăleşti atunci când eşti altfel decât te-a cunoscut. Aşa că n-o lua de fraieră. 

          Cu cât vei insista să joci teatrul până la capăt, cu atât o vei irita mai mult. Să nu comiţi eroarea de a crede că răspunsurile monosilabice de tipul “îhm…”, ”serios?”, ”mda…” sunt dovada talentului tău de a disimula. Nu ai convins-o, pur şi simplu te lasă să vorbeşti. Aşa îşi va da seama cât de groasă e minciuna. Deja știe că o minți, iar acum așteaptă să te încurci în detalii. Îți va oferi posibilitatea să eviți momentul penibil în care te va demasca, de obicei subliniind printr-o propoziție scrută că un anumit element din povestea ta nu cadrează cu felul tău de a fi. Fructifică această șansă și dă-o pe bune, pentru că ratarea acestei șanse aduce un plus la pedeapsă. Așa că n-o lua de superficială, pentru că te ascultă cu mai multă atenție decât crezi tu și aude chiar și ceea ce tu încerci să treci sub tăcere.

          Nu-ți place când te confruntă? Ei bine, dacă va înceta s-o mai facă, nu înseamnă că ți-ai perfecționat tu tehnica și dintr-o dată ești capabil să o duci de nas. Pur și simplu s-a săturat să fie mințită, să îți arate că e inutil să încerci, să își consume energia sperând că vei învăța să n-o mai faci și să fie dezamăgită că nu îi iese. Cu alte cuvinte, s-a săturat s-o tot iei de proastă. Ai grijă ce faci când ajungi aici, pentru că e posibil ca, în cel mai scurt timp, să nu te mai ia ea pe tine… deloc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: