NU TOȚI BĂRBAȚII SUNT LA FEL

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          A accepta că toți bărbații sunt la fel înseamnă a accepta și a doua generalizare: că toate femeile sunt la fel. Dar cel mai grav, înseamnă a accepta că nu există speranță de fericire pentru nimeni care a fost rănit. Mie asta îmi sună stupid de absolutizat.

          Uneori micile răutăți și sintagmele arțăgoase ne pot ajuta să trecem peste un moment dificil, emoțional, când asprimea vieții mușcă din speranță, dar a crede cu adevărat astfel de fraze înseamnă a accepta un implacabil care condamnă la singurătate, la indiferență și la imposibil.

          Există o linie clară de demarcație între sarcasm și adevăr.  Poate că din când în când un strop de malițiozitate ajută la vindecarea unor răni, la adunarea puterilor slăbite de durere și la compactarea dorinței de a lupta cu nedreptatea, cu neajunsurile din viața noastră. Dar dacă unul te-a rănit, nu înseamnă că următorul o va face. Dacă unul te-a folosit, nu înseamnă că și ceilalți vor urmări același lucru. Dacă el nu te-a respectat, nu te-a susținut, nu te-a iubit frumos, e posibil ca următorul să nu primească nici o șansă de a-ți demonstra contrariul, doar pentru că… toți sunt la fel, nu? Așa că ce rost are să mai încerci?

          Și totuși femeile încearcă, iară și iară. De ce? Pentru că astfel de fraze nu au credibilitate. Toți au defecte și nici unul nu este perfect. Toți vor greși, mai devreme sau mai târziu. Însă defectele unuia nu sunt neapărat și ale altuia, iar secretul este a-l găsi pe acela cu ale cărui defecte te poți înțelege, fără a înceta să îl iubești. 

           „Toți bărbații sunt la fel” nu e o frază care să caracterizeze modul de gândire a unei femei puternice, sau cu experiență, ori cu înțelepciune. Este un text aruncat într-o pasă de răutate de o femeie care nu înțelege mecanismul unei relații dincolo de aparențe și care renunță aprioric, cu superficialitate, să caute acele răspunsuri care se formulează doar în urma unei lungi și serioase introspecții. Atribuirea valorii de adevăr unei astfel de caracterizări este periculos de descurajantă.

          Nu toți bărbații mint, fug de greutăți, sunt niște copii imaturi, își aleg partenera după mărimea bustului, se grozăvesc cu numărul femeilor cucerite și te jignesc în momentele tensionate. Unii aduc din când în când câte un buchet de flori doar pentru că așa vor, fără vreo ocazie specială, îți gătesc când îți este rău și ai nevoie de puțină grijă, chiar dacă nu le iese prea bine, dar pun dragoste în completarea condimentelor pe care nu știu să le folosească, au grijă de copii, deși le displace la fel de mult ca unei femei să schimbe pamperși, preferă să meargă la teatru decât într-un club, să citească o carte decât să bea bere uitându-se la meci, în timp ce tu faci curățenie prin casă, și să fie gospodari în loc să zboare din floare în floare.

          Tot așa cum nu toți bărbații sunt la fel, nu toate femeile știu să aleagă bărbații în care merită să investească, ba chiar repetă greșeala, alegându-și în mod repetat același tip de bărbat, însă așteptându-se, oarecum nerealist, la un alt rezultat, iar la final, în loc de introspecție și concluzii asumate, vin cu eterna replică „toți bărbații sunt la fel”.  

          Nu lăsa un text răutăcios, caustic și veninos să îți omoare speranța și dorința de a găsi iubirea alături de un bărbat. Nu îți asuma dezamăgirea altora ca și când ar fi a ta. Nu te descuraja și continuă să îl cauți pe cel cu care te potrivești nu doar în calități, ci și în defecte. Nici tu nu ești perfectă, știi asta și o accepți, pentru că ești deșteaptă și lupți să devii mai bună, dar cu toate astea nu ești nici pe departe la fel ca toate femeile. Corect?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: