DE CE NE ÎNDRĂGOSTIM UNEORI DE PERSOANA NEPOTRIVITĂ

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Știm că e persoana nepotrivită și totuși nu putem… sau nu vrem să ne oprim din a ne îndrăgosti. Toată logica de care suntem capabili ne spune că urmează o relație complicată, sortită eșecului… asta dacă se va ajunge la o relație, dacă nu cumva totul va fi un mare fiasco, încă dinainte de a începe. Conștientizăm că este o greșeală, că ne aventurăm în ceva care cel mai probabil ne va trece prin iad, dar nu reușim să ne convingem… sau să ne repetăm suficient de convingător că partea frumoasă nu va compensa îndeajuns perioada dezastruoasă care îi va urma, etapă pe care o întrevedem încă dinainte de a începe relația, care știm de la început că este inevitabilă și de care, totuși, refuzăm conștient și cu încăpățânare să ne ferim… 

          Adevărul este că uneori nu dorim să pierdem șansa de a trăi experiența. Este ceva în acel nepotrivit Cineva care stârnește în noi o dorință ascunsă, o nevoie necunoscută (sau ne-re-cunoscută) până atunci. E o magie specială, rar întâlnită, care datorită rarității ei este seducătoare și ne convinge să nu ratăm ocazia de a lăsa lucrurile să se consume, să ardă până la capăt, chiar dacă există riscul real de a ne carboniza în timp ce savurăm nebunia căreia i-am cedat.

          Alteori, este tocmai dorința de a trăi o nebunie, dincolo de reguli, de rațiune și de conveniențe, de a ieși în afara noastră și de a trăi ceva nespecific pentru noi, necaracteristic, iar care prin aceasta va aduce în viața noastră ceva nepieritor, clipe pentru care vom plăti scump, dar pentru care (sperăm, cel puțin) nu ne va părea rău niciodată.

          Cum să îți convingi creierul să preia controlul atunci când inima ți-o ia razna, cum să reduci senzații, trăiri ezoterice, impulsuri incontrolabile, la un joc al argumentelor pro și contra, în care să stabilești, după reguli probabilistice raționale, cât vei suferi și cât va merita să suferi dacă cel de care te-ai îndrăgostit nu își va putea imagina un viitor alături de tine, dacă lucrurile diferite pe care vi le doriți de la viață sau în care credeți vă îndepărtează implacabil, dacă magnetismul dintre voi nu cumva vă face orbi la lucruri care ulterior vă vor distruge?

          Sunt momente în viață când apare un conflict puternic între contextul în care te îndrăgostești, care pare a-ți demonstra cu zeci de argumente că persoana spre care ți-ai îndreptat afecțiunea nu este omul potrivit, și impulsul din tine, care se ghidează după ideea „urmează-ți inima”. Apare întrebarea dacă nu cumva impedimentele pe care le vezi sunt doar false motive, determinate de teama de eșec pe care orice relație complicată o atrage, se naște tendința de a crede că până la întâlnirea persoanei respective nu te cunoșteai pe tine suficient, că abia acum te-ai descoperit și te-ai înțeles.

          Contrariile se atrag… și par să se atragă cu o forță căreia este foarte greu să i se reziste, dar până la urmă rămân… contrarii. După ce s-au atras, nu se transformă din „contrarii” în „similare”. Se pot armoniza, în anumite puncte, dar contrarietatea va persista și va fi întotdeauna elementul definitoriu. De cealaltă parte, însă, contrariile… se completează. Fiecare aduce ceva ce celălalt nu are.  Iar dacă din asta se poate face un întreg… atunci probabil că ceea nu degeaba ai ajuns să te îndrăgostești, pentru că nu te-ai îndrăgostit de ceva nepotrivit, ci de un contrar care te completează…

 

One thought on “DE CE NE ÎNDRĂGOSTIM UNEORI DE PERSOANA NEPOTRIVITĂ

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: