ORICE AI CREDE CĂ VOR BĂRBAȚII, NU-ȚI ALCĂTUI O ALTĂ „TU” DIN MĂȘTI

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Ai suferit mult în trecut iar acum îți este teamă să mai lași pe cineva să pătrundă în sufletul tău. Îți dorești să întâlnești persoana care să te vindece și să îți redea încrederea în iubire, dar de fiecare dată când cineva se apropie prea mult, scoți arsenalul de măști și ți le montezi strâns pe reacții, pe trăiri, pe întreaga personalitate. Prezinți celuilalt o imagine din care lipsește tot ceea ce te-ar putea face vulnerabilă.

          Ești conștientă că astfel nu dai posibilitatea nimănui să te cunoască cu adevărat, că cel care va fi atras de tine cea „fabricată” e posibil să nu mai fie atras la fel de mult de tine cea reală și să trăiești, în loc de o relație reușită, o minciună (presupunând că ai lăsa lucrurile să evolueze până la a avea o relație, indiferent de care). Știi că omițând să arăți atâtea lucruri care te formează pe tine, cea completă și adevărată, te ascunzi pe tine, cea capabilă să stârnească mari pasiuni și iubiri intense.

          Ți-ar plăcea să poți iubi doar cu o parte din tine, cu aceea mai greu de rănit, mai rațională, mai echilibrată, iar următoarea dată când te-ai îndrăgosti să poți păstra ceva din tine neatins, o parte la care să te întorci în caz de eșec, numai că realizezi că aceea n-ar mai fi iubire, ci doar o simulare, care ți-ar fi insuficientă și te-ar lăsa cu gustul amar că ai pierdut timpul. Nu vrei doar dragoste, ci îți dorești  acea dragoste, pe care până acum nu ai trăit-o, care să îți umple toate cotloanele ființei tale și să îți împlinească întreaga capacitate de a iubi. Iar pentru a avea asta, știi că e nevoie să îl lași pe celălalt să te cunoască…

          Însă nu mai ai curajul să te deschizi, de teamă că celălalt va vedea toate cicatricile și se va speria de ele, ai ajuns să crezi că oamenii vor doar suflete netede și te întrebi dacă vei reuși vreodată să îl netezești suficient pe al tău încât să mai fii cu adevărat atrăgătoare, cu tot ceea ce ești tu, nu doar cu ce observi că doresc bărbații din jurul tău să fii. E simplu pentru tine să pari ceva ce nu ești, joci rolul bine, ești convingătoare și ai succes, numai că de fiecare dată când faci exercițiul de a scoate ceva din tine, cea reală, la lumină, constați că bărbatul din fața ta dă înapoi, chiar dacă uneori e fascinat de ceea ce intuiește că se ascunde în spatele puținului pe care ai fost dispusă să îl arăți. Așa că dai și tu imediat înapoi și revii la măști, iar el se relaxează… și… și punct.

          Îți este greu până până și să faci aceste experimente, dar uneori dai peste câte un bărbat care pare a fi capabil să te înțeleagă, să te accepte. Ești dispusă să te oferi pe tine cea adevărată cu lingurița, puțin câte puțin, să nu îl împovărezi cu universul tău complex dintr-o dată, să o iei încet, să îl lași să se acomodeze. Dar foarte repede se dovedește că acea scânteie specială pe care ai văzut-o la el e un teren pe care el refuză să îl exploreze. Și dacă refuză să se exploreze pe sine, cu atât mai puțin va fi dispus să te exploreze pe tine…

          Orice ai crede că vor bărbații, așteaptă-l pe cel care va ști să te iubească pe tine, nu măștile tale. Știu că acum poate e greu să crezi în asta, dar va veni momentul în care cineva va avea curiozitatea de a te cunoaște așa cum ești, care nu va fi doar fascinat de ceea ce va descoperi, ci va vrea să facă parte din tine, care la rândul lui va coborî în fața ta măștile sub care se el însuși se ascunde și te va fascina el pe tine cu ce păstrează în spatele lor. Pentru că așa cum tu, femeie, ai suferit mult în trecut iar acum îți este teamă să mai lași pe cineva să pătrundă în sufletul tău, tot la fel și el, caută pe aceea care nu își dorește doar un suflet neted.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: