DOAMNĂ EȘTI, NU TE FACE EL

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Să fii doamnă nu depinde de vârsta pe care o ai, de verigheta de pe degetul inelar sau de experiența maternității. În plus, a fi femeie nu te transformă automat într-o doamnă. Dar să fie considerată o doamnă este cel mai mare compliment pe care o femeie îl poate primi de la un bărbat.

           „Domnia” o ai în sânge. Nimic nu o compensează, nici nu o înlocuiește. Nici hainele, nici banii, nici cariera reușită. Femeilor le place ca bărbatul de lângă ele să le trateze „ca un domn”. Dar lângă un domn va sta întotdeauna o doamnă.

          Într-o lume în care bunele maniere sunt trecute în umbră de cultul pentru caracterele răzbătătoare, agresive în a-și urmări interesele și combative cu tot ceea ce le stă în cale, o doamnă este cea care va ști cum să lase lucrurile să se desfășoare firesc, neforțat, să depășească eșecurile cu demnitate și să își impună dorințele cu măsură. Într-o societate în care decența și simțul ridicolului sunt umbrite de dorința de a epata și de a șoca pentru a rămâne memorabil, în mijlocul unei frenezii de personaje, personalități și persoane care sunt promovate ori autopromovate de diverse interese, unei doamne nu îi va fi teamă să recunoască că frumusețea este trecătoare, iar investiția cea mai profitabilă este cea în evoluția și îmbunătățirea sa personală, dincolo de tendințele modei schimbătoare.

          O doamnă va fi sensibilă până la lacrimi, sau fermă ș neclintită, dar echilibrul îi va guverna întotdeauna reacțiile și acțiunile. Nu va face glume de prost-gust, nu va participa la meschinării, nu va vorbi vulgar, nu va fi clevetitoare ori intrigantă. Va investi în simplitate, decență, politețe și discreție. Să fii o doamnă nu e o vocație, ci o alegere, urmată de o luptă continuă a femeii cu ea însăși ca să facă cinste termenului. O doamnă nu va alege calea ușoară, ci calea corectă.

          Nu modul cum o tratează bărbatul o face pe femeie o doamnă, ci modul cum reușește ea să îi impună lui să se poarte, prin forța eleganței, a feminității și a caracterului ei, asta face diferența dintre o femeie „așezată la casa ei” și o „doamnă” autentică, care nu are nevoie de statut social ca să i se recunoască valoarea.

          Numai cu o doamnă se va purta un bărbat ca un domn și numai o doamnă va determina un bărbat să se poarte domnește. Recunoașterea statutului de doamnă nu se face prin simpla formulă de adresare „doamnă X” sau micile complimente făcute de alte femei, de tipul „ești o doamnă”, ci prin respectul cu care bărbații tratează acea femeie, inclusiv după ce au trecut cu ea prin cele mai intime momente, prin crize și dezacorduri și chiar în cazul unei despărțiri. Pe o doamnă nu o vor ponegri niciodată.

          Așa că nu uitați, dragi femei: nu poate exista dragoste fără stimă, tot așa cum nu poate exista stimă pentru femeie, decât dacă ea i-o insuflă bărbatului. Iar un domn nu vă va face doamna lui decât dacă ați fost doamnă încă dinainte de a-l cunoaște.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: