EXISTĂ VIAȚĂ DUPĂ EL

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Știu că acum nu pare, dar există viață după ce îl vei uita și nimic din ce ați fost voi nu va mai fi. Știu că nu îți poți imagina viața fără el, că nu reușești să te întărești ca să accepți că nu îi vei mai auzi vocea, că nu îți va mai zâmbi, că nu vei mai avea parte niciodată de mângâierile lui drăgăstoase. Știu că e greu de trecut peste gândul că acum nu îi mai pasă de tine, că e departe cu trupul și cu sufletul, în lumea lui unde tu nu mai ai acces, unde e imposibil să te duci, după ce odinioară tu ai fost toată lumea lui, știu că te simți goală pe dinăuntru și nedreptățită de soarta întreagă, că a permis ca o iubire ca a voastră să se nască doar pentru a muri așa.

          Te înțeleg că ai sufletul pustiu și te întrebi dacă vei mai putea să iubești vreodată alt bărbat cu adevărat, nu doar să cauți să îl înlocuiești pe el cu unul care i-ar semăna, că tot ce te înconjoară îți aduce aminte de el, pentru că a fost atât de indisolubil legat de orice element mărunt din viața ta încât acum, când doare, chiar dacă vrei să îi ștergi amintirea, ca să te doară mai puțin, nu știi cum să o faci ca să nu radiezi, în același timp, tot ce îți place, tot ce te atrage, tot ce te bucură, adică toate acele lucruri care te reprezintă și pe care l-ai lăsat să le îmbogățească cu existența lui atâta timp.

           Mai știu și că ești sceptică și nu ai încredere că ai să întâlnești pe altul la fel ca el, iar în același timp îți este imposibil să nu te revolți împotriva gândului că altul chiar ar putea fi mai bun decât el, că există așa ceva, pentru că deși suferi, încă nu l-ai coborât de pe piedestalul pe care l-ai urcat și nici nu găsești vreun motiv suficient de puternic ca să îl detronezi de acolo.

          Draga mea, cine a zis că trebuie? Unde scrie că e neapărată nevoie să treci peste el ca să fii fericită? De ce, oare, nu ai putea să îl iubești în continuare, o viață întreagă, iar prin asta să aduci cea mai frumoasă ofrandă dragostei pe care ați creat-o împreună? De ce să nu faci asta, acceptând inevitabil că s-a sfârșit, dar fără să te mai lupți cu tine, iar în același timp să îți cauți fericirea în ceva posibil?

           Un alt el, poate complet diferit de acesta, poate asemănător lui, dar care să te tămăduiască, să te aline și să te curețe de trecut. Numai să-i dai tu voie, să îl lași să pătrundă în tine. Nu i-l scoate ca piedică în față pe cel plecat, pe acela ține-l în taină, în tine. Vei vedea, în timp, că va fi din ce în ce mai ușor și va ocupa din ce în ce mai puțin loc în tine, până când va lăsa suficient spațiu pentru cel ce-i va urma.

          Iar ție, draga mea, îți va lăsa amintirile frumoase. Puține sunt femeile care au privilegiul de a avea motive să îl iubească pe cel plecat chiar și atunci când nu mai este al lor. Puține femei au șansa de a li se confirma că nu degeaba l-au iubit și l-au respectat, că a meritat fiecare secundă și nu au de ce să le pară rău pentru nimic. Nu înseamnă că vei iubi doi bărbați. În unul îți vei iubi trecutul, în celălalt viitorul, rămânând în același timp fidelă ambelor iubiri, fără să o trădezi sau să o nimicești definitiv pe nici una.

          Nu te închide în fața posibilităților viitorului, draga mea, pentru că există viață și după el. Trebuie doar să vrei tu să o trăiești, să îți propui să faci asta și să te lași condusă de o soartă mai bună spre noi orizonturi. Vei vedea că am dreptate!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: