NU TE DA IEFTIN, DRAGA MEA

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Nu te da oricui îți șoptește cuvinte frumoase la ureche. Cuvintele sunt ușor de spus, faptele sunt mai greu de povestit, pentru că înainte de a le povesti e nevoie să le împlinești. Nu te da cui crede că va găsi motivația de a te face fericită pe parcurs, ci celui care știe ce e aceea o motivație și a învățat cum să o țină în viață, pe timp îndelungat.

          Nu te da, draga mea, pe jumătăți de măsură, ca nu cumva să te obișnuiești cu ele și să crezi că așa sunt toți, pentru că nu sunt, dar cei mai găunoși pur și simplu își fac o reclamă asiduă. Bărbatul serios nu are nevoie de publicitate.

          Nu te da pe seri în care te lasă să îl aștepți pe termen nedefinit, până când orice altceva ce ar fi mai important e suficient de bine rezolvat, mai puțin tu însăți… Nu te da dacă s-a însurat deja cu meseria și o vede ca împlinirea supremă a vieții lui, pentru că nu vrei să fii doar o altă intrare de pe agendă, ci vrei să fii tu viața lui.

          Nu îl lăsa să ia și să tot ia din timpul tău, până când ai și tu nevoie de timpul lui, care dintr-o dată se sfârșește exact când ai tu mai mare nevoie. Nu accepta să vii după toți restul, să îți aștepți rândul cuminte și înțelegătoare, în speranța că după ce s-a obișnuit cu tine așa, va vedea singur că e nevoie să te mai așeze și pe tine pe primul plan. Puțin probabil că va vedea…

          Nu te oferi cu entuziasm doar ca să suplinești lipsa lui de implicare, crezând că poți iubi pentru doi. Nu îl lăsa să facă ce vrea fără să îi ceri nimic în schimb, doar pentru că îți spune că altfel s-ar simți sufocat. Dacă te-ar iubi ar vrea să îi furi aerul, să îi invadezi spațiul vital și să îi sufoci lumea.

          Nu te preface că îi crezi toate scuzele puerile, doar ca să ai parte de armonie, cu speranța că se va maturiza odată și odată. Nu așa îl determini să devină mai responsabil, pentru că responsabilizarea se face trecând prin foc, nu stând la căldurică, în niște brațe protectoare. Nu te mai lăsa pe tine deoparte, nevoile tale, dorințele tale, speranțele tale, doar ca să i le îndeplinești pe ale lui, crezând că așa vei primi vreo recompensă neașteptată.

          Draga mea, nu te mai da ieftin, pe jumătăți de iubire și sferturi de interes. Nu te mai da pe frânturi de fericire și bucățele de împlinire. Nu te mai da pe speranță și pe visuri, ci pe fapte și pe realizări. Și, mai ales, nu îl lăsa să uite că nimic din ceea ce ești tu și ai de dat nu i se cuvine. De ce să accepți un tratament de second-hand, când poți obține un all-inclusive?

 

One thought on “NU TE DA IEFTIN, DRAGA MEA

Add yours

  1. Din cite stiu eu, piata regleaza pretul. Asa ca daca ceri cit nu faci, e posibil sa te alegi doar cu cererea. Pe de alta parte, mi se pare doar mie sau tu militezi pentru platonism si preacurvie? Am sa si motivez parerea ca asa se cade 😉 Pai daca o femeie isi pune toate intrebarile si analizeaza “problema” adica barbatul, pina la cel mai mic detaliu, atunci se cheama ca nu-l iubeste si se vine pur si simplu, dupa cum spune titlul, desi mi-e greu sa cred ca te-ai referit la aspectul pecuniar al situatiei. Ca din cite stiu si stiu si altii, dragostea e oarba, cam ca justitia. 😉 Aia utopica. 😆
    Ai si sfaturi pentru barbati sau pe alea le astepti de la cititorii de sex opus? 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: