SĂ TE FEREASCĂ SFÂNTUL SĂ INTRI ÎN GURA BĂRBAȚILOR

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Este un fapt general acceptat că bărbații bârfesc mai puțin decât femeile. Și, de asemenea, există o tendință destul de accentuată a bărbaților de a menține un oarecare cavalerism și de a nu vorbi urât de femei, chiar și atunci când ar avea de ce. Bărbații spun că femeile pot fi extrem de răutăcioase, de sarcastice și de inventive când vine vorba să desființeze un bărbat, iar asta este o „artă” care lor le cam scapă.

          Să te ferească sfântul, însă, să intri în gura bărbaților! Poate că nu folosesc cuvinte mari, poate că nu au cele mai savuroase întorsături de frază, poate că nu zic lucruri memorabile, dar dacă un grup de bărbați ajunge la concluzia că o anumită femeie nu le merită respectul, ba chiar prin ceea ce face și modul în care se comportă, atentează inclusiv la acel cavalerism teoretic, deși fals, pe care ei încearcă să îl mențină, atunci toate pariurile pică.

          Bărbații înregistrează evenimente și le transmit mai departe, iar prin faptul că o fac mai puțin colorat decât femeile, sunt mult mai credibili. Nu își garnisesc discursul cu mici picanterii provenite din opiniile lor personale, cel puțin nu la fel de des ca femeile, dar făcând asta au mai mare impact, pentru că dau senzația de obiectivitate.

          Femeile au un puternic sentiment de coeziune de clasă însă, surprinzător, chiar și aceasta este învinsă atunci când bărbații creează curentul de opinie. Până și femeile ajung să își schimbe părerea despre suratele lor, cu mai puține dubii și rețineri decât atunci când criticile ar veni din partea unor femei. Iar asta pentru că femeile, între ele, se bănuiesc una pe cealaltă de subiectivism, puțină răutate și un strop de gelozie. Dar când aceleași lucruri sunt spuse și de un bărbat…

          Acolo unde o femeie ar fi răutăcioasă, un bărbat care deschide gura este dur, dacă o femeie ar comenta despre lipsa de gusturi a femeii, bărbatul ar spune țățism, dacă o femeie ar critica fusta prea scrută, bărbatul ar extrapola la toate activitățile la orizontală ale celei vizate etc. Impactul comentariilor masculine este atât de puternic întrucât atinge punctul cel mai sensibil: cât de dezirabilă este sau nu femeia comentată pentru un exponent al sexului opus. Și, până la urmă, toată tevatura care se face despre femeie, calitățile ei și ce ar trebui să reprezinte ea, se rezumă la asta: cât este de dezirabilă pentru un bărbat?

          Așadar, dacă o femeie bârfește pe o alta nu e la fel de dăunător ca eticheta pe care o pune un bărbat, pentru că bărbatul afirmă implicit că acea femeie nu are valoare în fața sexului opus, așa că prejudiciul de imagine devine enorm. În concluzie, dragele mele, nu le dați ocazia să fie cruzi cu voi, pentru că odată porniți la bârfă bărbații, vorba bătrânilor, nu te mai speli cu toată apa Dunării…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: