TE INVESTESC CU PUTEREA SĂ ÎMI ÎMPLINEȘTI VISELE

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Când m-am îndrăgostit de tine nu știam ce putere îți ofer. Credeam că iubirea este în afara vreunei decizii conștiente din partea mea, că nu am control asupra lui cine, de ce și când, că se întâmplă de la sine și tot ce îmi mai rămâne de făcut este să mă descurc pe cât de bine pot, să te simt, să te păstrez în mine, să mă supun evidenței și voinței tale, de una singură și fără să mi-o ceri, să te respect, să îți iubesc pasiunile, să te susțin, să mă ofer cu tot ce am mai bun în mine, să mă leg de tine și de destinul tău, să fiu fericirea ta, odihna ta, curajul tău, motivația ta. Și… da… nu știam ce putere îți ofeream la rândul meu.

          Nu știam că, de fapt, oferindu-mă ție, te investeam cu puterea să îmi împlinești visele, transferam în tine toată încrederea mea în iubire, în acea iubire care poate fi totală, pe care o dorisem întreaga viață și despre care ajunsesem să cred că pe mine mă va evita, asta presupunând că ar fi existat cu adevărat. Te investeam cu puterea să mă dezamăgești atunci când nu ai fi reușit să transformi visele mele în realitate, dar nu îmi păsa de asta, căci aveam încredere, în tine și în ceea ce tu aduceai cu tine în viața mea.

          Când mi-am dat seama că te iubeam, nu am realizat că în tine ajunsesem să iubesc tot viitorul meu, toate renunțările mele trecute și toate visurile mele cele mai adânci, mai intime, mai profunde, mai tainice. Le-am înviat pe toate iubindu-te, le-am simțit pe toate din nou, mai puternice decât fuseseră vreodată, nestăpânite și de necontrolat, m-am trezit la viață dintr-o dată, atât de nebunesc de vie!, atât de reală cum nu mai fusesem niciodată, m-am regăsit și m-am cunoscut, fără teamă și fără întrebări fără rost, fără să mai conteze de ce era așa și nu altfel. Am renunțat la toate incertitudinile și am ales.

          Când m-am îndrăgostit de tine nu am știut că, în realitate, am și ales. Am ales să fii unicul bărbat de pe pământ, am ales să fii singurul care avea să mai conteze vreodată, am ales să îți ofer ție ceea ce nu dădusem nimănui până atunci. Dar, mai presus de orice, am ales să nu trăiesc în incertitudine, să nu mă întreb dacă meriți asta, dacă vei înțelege asta, dacă nu cumva te vei speria de tot prea-plinul din mine, pe care tu îl stârnisei. Am ales să te investesc cu cea mai mare și mai înfricoșătoare putere din lume: puterea să mă strivești cu o singură privire, cu un gest mărunt, cu un cuvânt nesemnificativ. Puterea să mă pârjolești, să mă lași goală pe dinăuntru, să distrugi tot sau…

          Sau să îmbogățești tot, să faci ca totul să devină posibil, să ajuți speranțele să devină realitate, să iei tot pentru că meriți și să oferi tot fără rețineri. Te-am investit cu puterea de a fi stăpânul inimii mele, de a face totul cu mine, de a mă convinge să fac orice pentru tine, de a mă îmbogăți și reinventa cu fiecare zi care trece, pentru că numai tu ai fost capabil să trezești această femeie din mine și numai tu, de aceea, vei ști să te descurci cu ea, să o înțelegi, să îi vorbești, să o atingi, să o inspiri, să o iubești.

          Nu am crezut vreodată că este atât de ușor să te oferi. Nu mi-am imaginat că este atât de simplu să faci saltul în gol, fără nicio plasă de siguranță, fără nicio garanție. Nu am intuit cât de firesc poate totul să vină, să te cuprindă și să te ducă atât de departe, fără să vrei să te întorci vreodată la ceea ce a fost, asumându-ți riscul să pierzi totul, dar acceptând asta la fel de senin cum accepți posibilitatea fericirii. Pentru că fără curaj nimic nu devine real, pentru că eu cea de acum sunt cea de ieri, numai că însutită, iar asta doar tu ai putut face pentru mine, tu și nimeni altul, așa că pe mine cea veche oricum nu m-aș mai vrea înapoi, acum când știu tot ce pot fi. Alături de tine.

One thought on “TE INVESTESC CU PUTEREA SĂ ÎMI ÎMPLINEȘTI VISELE

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: