CUM ÎȚI FURĂ ALTUL FEMEIA

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Intrând în sufletul ei și înlocuind fiecare lucru urât pus de tine acolo cu unul frumos, până când, trăgând linia, ea constată că celălalt aduce în viața ei mai multă frumusețe decât tine. Poate că el nu e mai bun sau mai abil decât tine, dar e categoric mult mai atent. Ea va sta lângă tine până când se va convinge că ești incapabili să te schimbi, după care va pleca la el. Și nu o vei mai putea întoarce. Pentru că dacă i-a intrat în suflet, a umplut-o și tu nu vei mai avea loc acolo, căci nu va mai încăpea nimeni pe lângă el, tot așa cum odinioară nu a încăput pe lângă tine.

         Undeva pe parcurs ai uitat că așa a fost atunci și, cel mai grav, ai uitat cum ai reușit să faci să fie așa. În timp ce tu taci, o asculți doar cu jumătate de atenție, nu te mai interesează să îi răspunzi cu adevărat și îi combați fiecare cuvânt, avid să arăți că ai mai multă dreptate decât ea, el îi dă curaj să își deschidă sufletul în fața lui, vorbindu-i ca pentru ea, din inimă, nu din orgoliu, o îndeamnă să fie sinceră și o convinge prin ceea ce spune că nu o va judeca și nu o va critica. Și nici nu o face.

         Dacă tu te-ai obișnuit să urli atunci când este prea obosită să te asculte sau să facă ce vrei tu, de parcă decibelii în plus te-ar face mai convingător, el o face să râdă, o deconectează, îi spune nimicuri haioase și îi dă puterea să o ia de la capăt de una singură, să îl întrebe care îi sunt durerile, nevoile, dorințele. Acolo unde tu ești ironic, el este blând, când tu îi impui ceea ce crezi că e mai bine, el îi oferă posibilitatea de a alege, unde tu spui „vreau”, el înlocuiește cu „ai vrea să?…”, în timp ce tu o aduci în punctul în care e nevoită să întrebe „mai vrei să știi?”, el îi zice „mai spune-mi”, când tu te plângi că pasiunile ei o țin departe de tine, de la el aude „sunt mândru de tine”, când tu îi aduci aminte doar ce trebuie făcut, el știe să îi facă nu ceea ce trebuie, ci ceea ce are nevoie.

         Tu uiți de ea, el o face să se regăsească, tu încerci să o aduci pe lungimea ta de undă, el intră în mintea ei, tu o transformi într-o persoană pe care nu o mai recunoaște, el îi aduce aminte cum e ea de fapt și, astfel, îi oferă sentimentul de „acasă”, pe care cu tine l-a pierdut. Tu o agiți, el o odihnește, tu o enervezi, el o calmează, tu o aduci la limită, el îi lărgește orizonturile. Tu încerci să o convingi întotdeauna să vrea, el acceptă că ea are dreptul să nu vrea. Tu o împingi de la spate, indiferent dacă este pregătită sau nu, el o așteaptă.

         Și să nu-mi spui că e un proces de interdependență, că dacă ea nu oferă la rândul ei, nici tu nu poți avea inițiativă. Complici lucrurile doar pentru a-ți găsi scuze, în condițiile în care întrebarea e simplă: o vrei sau nu? Pentru că dacă o vrei, vei rupe cercul vicios și o vei păstra lângă tine, în loc să te plângi că nu face ea primul pas. Modul cum te comporți cu femeia ta nu ar trebui să fie o răsplată pentru comportamentul ei față de tine, ci o manifestare dezinteresată de dragoste.

          Altfel, va veni altul, care a învățat deja această lecție, ți-o va lua și te va înlocui. De fapt, dacă stau bine și mă gândesc, în realitate nu ți-o va fura, pentru că i-ai făcut-o tu deja cadou, fără ca măcar să-ți dai seama…

 

7 thoughts on “CUM ÎȚI FURĂ ALTUL FEMEIA

Add yours

    1. Ooooo…. categoric. Dacă nu vrei să pleci oricum, atunci degeaba apare oricine. Dar cel/cea care apare devin catalizatorii. Intr-adevăr, ”a fura” este doar o metaforă. În realitate, discutăm exact despre ce spui tu

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: