CÂND DEVIN NEFERICITE FEMEILE

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Cum e bărbatul care face o femeie nefericită? Nu e neapărat cel mai rău, căci altfel nu l-ar fi iubit niciodată. Pur și simplu e cel nepotrivit. Pentru unele a fost nepotrivit de la început, pentru altele ajunge să fie pe parcurs.

          Primele devin nefericite când ajung la concluzia că au ales prost și acum sunt nevoite să trăiască alături de o decizie, nu de o iubire adevărată, alături de un set de calități pe care le-au considerat suficiente, fără să își dea seama că dacă dragostea nu e puternică de la început, nu va deveni astfel doar prin voință și doar pentru că, matematic vorbind… însă doar atât, condițiile propice există… până când nu mai sunt suficiente.

          Cele din a doua categorie devin nefericite atunci când nu se mai recunosc pe ele alături de bărbatul care odinioară le făcea să se simtă vii, complete și înțelese. Poate că nici ele nu se mai înțeleg pe ele însele, sau poate e doar faptul că viața te schimbă și timpul te erodează sufletește, iar a te opune schimbării este o luptă pierdută de la început, un proces în care tot ce poți face este să încerci să te adaptezi.

          Nimeni nu este dator să îți aducă fericirea, cu excepția ta. Fericirea vine din interior, nu din ceea ce primești de la cei din jur. Niciodată nu va merge totul perfect pe toate planurile, dar dacă aștepți să se întâmple asta ca să te consideri fericit, atunci te condamni singur la o viață de așteptare a ceva ce e posibil să nu mai vină.

          Fericirea nu e un cadou pe care ar trebui să ni-l facă destinul, creând conjuncturi. Dacă suntem nemulțumiți de viața noastră, dacă nu ne putem bucura de ceea ce avem, dacă nu reușim să savurăm părțile frumoase ale existenței, nimic din ceea ce ar face sau ar spune cel de lângă noi nu ne va face fericiți.

          Fericirea este ceva atât de personal, de diferit de la o etapă la alta a vieții noastre, încât nu există oameni-rețetă care să dețină cheia. Sau, dacă vreți, rețeta este la noi și doar în noi. Iubirea pasională este doar unul dintre planurile existenței noastre, dar nu este singurul și nu este nici condiția unică, care împlinește totul sau dărâmă totul. Dar este planul în care proiectăm cel mai ușor nemulțumirile și frustrările acumulate în celelalte planuri.

          Când ești bolnavă de nefericire, nu te va vindeca un bărbat… sau despărțirea de un bărbat pe care îl privești ca fiind sursa cea mai mare a nefericirii tale.  Iar dacă aștepți fericirea de la un anumit om, e posibil ca nici unul să nu știe cum să ți-o ofere și să nu reușească să îți vindece boala. Când confunzi fericirea cu o persoană și uiți că fericirea e o stare de spirit, aștepți de la celălalt să fie ceea ce nu este și să îți ofere ceea ce nu poate da. Se poate oferi pe sine, cu ce are mai bun, dar dacă asta te va ferici sau nu ține exclusiv de tine.

          Așadar, când devin femeile nefericite? Când uită să mai fie și așteaptă să le reamintească altcineva…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: