IUBIRILE TEMPORARE DAU LECȚII PERMANENTE

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Poate că una dintre cele mai mari surse de durere ale oamenilor este că încearcă să transforme ceea ce ar fi mai bine să rămână temporar… în ceva permanent. Dorința de a-l schimba pe cel de lângă noi, ca să devină omul cu care ne-ar plăcea să trăim o viață întreagă, este o consecință a acestei încercări. Acceptarea abuzurilor emoționale din partea celuilalt, cu speranța că se va produce o minune care să transforme situația, deși știm că nimic nu o va face, este o altă astfel de consecință. Compromisurile majore repetate, care fac relația să fie mai degrabă muncă decât iubire, intră în aceeași categorie.

          De ce le e greu oamenilor să accepte iubirile temporare? Dacă e temporar, înseamnă că merită mai puțin? Nu tot ceea ce e vremelnic e și lipsit de sens. Maturitatea emoțională vine din încercare și eroare. Erorile distrug relații, dar oferă lecții de viață.

          Una dintre ele este că fericirea temporară nu merită o durere pe termen lung. O greșeală ar trebui să fie, în cel mai rău caz, o învățătură de minte, nu anihilarea oricărei rațiuni de a fi fericit. Pentru că dacă e privită ca o lecție, nu va deveni un eșec. Un ocol temporar pe drumul către fericire merită să rămână atât, un ocol, nu să fie transformat într-o înfundătură.

          Nu investi sentimente permanente în oameni temporari. Cu cât mai multe șanse nemeritate dai cuiva, cu atât mai mult se va obișnui cu ideea că nu vei pleca niciodată, că îl vei ierta mereu, că orice ar face, îi vei da o nouă șansă. Îți va ignora standardele, durerile și nevoile până când se va obișnui într-atât cu ideea că nu te va pierde niciodată, încât nu va mai vedea valoarea a ceea ce a primit și va căuta ceva mai valoros în altă parte.

          Nu lua decizii permanente în baza unor sentimente temporare. Toate relațiile sunt frumoase la început: vă întâlniți, apare magia, vă apropiați, o perioadă merge bine… iar apoi ceva începe să scârțâie. Comunicarea e din ce în ce mai diluată, până când, la un moment dat, chiar și amintirile pe care le-ați creat împreună să se dilueze. Apoi, persoana pe care o cunoști devine de nerecunoscut, până când ajunge doar o persoană pe care ai cunoscut-o. Respectă-te pe tine, respectându-ți eforturile și ceea ce ai de oferit. Nu investi în ceea ce nu merită. Asta este adevărata putere interioară.

          Da, iubirile temporare dau lecții permanente, între care și aceea că nimic nu este permanent în această viață. Nici măcar durerea.

3 thoughts on “IUBIRILE TEMPORARE DAU LECȚII PERMANENTE

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: