NU LĂSA PE MÂINE CEEA CE POȚI IUBI AZI

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Dragostea vine de la sine, dar rămâne în viața ta doar dacă știi să o păstrezi. Iar pentru asta e nevoie de atenție. E atât de ușor să aluneci de la o iubire care îți fură aerul la indiferență, încât uneori nu ne dăm seama decât atunci când este prea târziu.

        Uneori sunt lucruri care par mai importante decât dragostea prezentă: o oportunitate de carieră care aparent nu se va mai ivi altă dată, responsabilitățile de zi cu zi, pe care nimeni altcineva decât noi nu le poate îndeplini, grijile financiare care par că nu se mai termină, diverse obligații care odată asumate ne fac oameni conștiincioși și serioși.

        Da, uneori să te lași să aluneci in iubire pare a fi iresponsabil și copilăresc. Ne punem sufletele pe hold, dăm block la sentimente pe care le privim ca pe niște distrageri de care un om matur nu are nevoie, cel pe care l-am putea iubi cu toată ființa noastră își ia unfollow doar pentru că a apărut într-un moment complicat ș ocupat al vieții noastre.

        Astfel că ajungem să spunem „hai să o lăsăm pe altă dată” în loc de „te iubesc”, ne căutăm ceva de treabă în loc să punem mâna pe telefon și să sunăm persoana care ne bântuie gândurile, ne repetăm că nu e indicat să ne lăsăm duși de val, ne e teamă să mărturisim cât de greu ne concentrăm din cauza tumultului pe care cel iubit îl stârnește în noi și refuzăm să luăm o pauză pentru a ne răspunde cu adevărat la întrebarea „eu ce îmi doresc?”.

        Trăim într-o lume care ne dresează atât de mult să fim responsabili și să facem față la provocări, să fim  organizați și să le abordăm pe toate cu dinamism, încât ajungem să ne dorim să ne dresăm sufletele pentru a se corela cu deziderate care nu provoacă în viața noastră decât singurătate, ne dezorganizăm inimile refuzându-le singurul dinamism pe care ele îl recunosc: sentimentele. Ne dorim dragostea, dar facem tot ceea ce putem ca să ajungem niște roboței perfecți. Vrem pasiune, dar ne simțim mândri când reușim să fim de gheață. Sperăm să nu fim singuri și totuși ne însingurăm printre toate lucrurile care trebuie făcute, deși nu ni le dorim.

        Uităm să savurăm viața, uitând de iubire, de cât de bine este să cazi în reverie imaginându-ți un sărut, ne aducem singuri scuze pentru lipsa curajului de a spune „eu vreau să fiu viu, vreau să iubesc, vreau să fiu luat de val, vreau să simt cu fiecare atom din corp, vreau să uit de lume alături de cineva”. Lăsăm pe altă dată, pe mâine, pe anul viitor, pe un… viitor incert, ceea ce azi ne-ar face fericiți, fugim de oamenii care ne-ar putea virusa soft-ul perfect de indivizi echilibrați, totul devine important, serviciul, evenimentele pe care e nevoie să le bifăm cu prezența, cumpărăturile, până și plimbatul câinelui.

        Facem liste cu toate calitățile pe care ar trebui să le aibă persoana căreia i-am permite luxul de a ne destabiliza, firește că nu o găsim, dar cu asta am găsit scuza perfectă, ne complacem în relații comode, confundăm sexul cu iubirea, doar pentru că e mai simplu așa, căci astfel ne păstrăm pe noi neatinși de boală.  

        Nu lăsa pe mâine ce poți iubi azi. E posibil ca ziua de mâine să nu îți mai aducă scuze la fel de bune, dar nici ocaziile pe care acum le ratezi. Da, nu ai nici o garanție că îți vei întâlni marea iubire, că nu vei investi în ceva care se va dovedi a fi un eșec, că nu vei pierde vremea pentru ceva care în final va fi doar o altă încercare și atât, în locul reușitei definitive pe care ți-o dorești. Dar un lucru e sigur: cu certitudine nu vei avea parte de dragoste dacă nu vei fi dispus să iubești, să îți asumi riscul, să faci saltul în gol. Nu știu tu, dar eu între o certitudine sumbră și o incertitudine promițătoare, prefer să aleg să sar în gol…

 

One thought on “NU LĂSA PE MÂINE CEEA CE POȚI IUBI AZI

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: