TE IUBEȘTE, NU TE IUBEȘTE… TE IUBEȘTE, NU TE IUBEȘTE…

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

Un joc frumos de copii, cu petale de margarete smulse și lăsate să plutească în vânt. Când jocul acela se joacă cu propria viață, iar petalele margaretelor sunt învelișurile propriului suflet, jocul nu mai are nimic frumos… sau romantic.

Nesiguranța ucide dragostea. Dacă există încredere în iubirea celuilalt, în faptul că e autentică și profundă, orice obstacol pare mai ușor de trecut, voința se întărește și energia abundă, rezolvă, preia inițiativa pentru mai bine. Nesiguranța vulnerabilizează o iubire, oricât ar fi de mare. Mereu apare întrebarea dacă sacrificiile se merită a fi făcute, dacă inițiativele nu vor fi un consum inutil de energie, dacă planurile nu se vor nărui ca un castel din cărți de joc, la construirea căruia s-a pierdut prea mult timp, ce putea fi folosit pentru alte scopuri.

Nesiguranța obosește și, într-un final, epuizează. Fiecare semn de incertitudine știrbește câte ceva din strălucirea iubirii, îi frânează creșterea. Nu te poți dedica cuiva pe care nu ești sigur. E o viață în doi… dar de unul singur. Ești acolo și nu ești. Pentru că mereu încerci să te îndepărtezi, să îți păstrezi acele rezerve care te-ar ajuta să cazi în picioare dacă se petrece scenariul cel catastrofal. Iar la un moment dat ajungi să obosești să mai tresalți de fericire, doar ca să o iei de la capăt a doua zi cu durerea. Și pe urmă din nou, tot așa, la infinit. Obosești și vrei certitudini.

Nu e nimic greșit în a-ți dori certitudini. Nu e nimic rușinos în a le pretinde. Cei care nu cred în asta pornesc de la o premisă falsă, anume aceea că nu au niciun drept să pretindă nimic de la celălalt. Ba da, au dreptul să pretindă corectitudine. Nu e corect, dacă nu te vrea, să îți închidă și să îți deschidă ușile sufletului așa cum îi convine, sau să ții tu deschise acele uși, așteptând ca celălalt să se plimbe prin tine ca pe o esplanadă.

Nesiguranța este una dintre cele mai mari torturi în dragoste. Când ești gelos, nu ai dreptul să te plângi, când ești rănit, nu o poți arăta, când simți că explodezi de intensitatea iubirii din tine, nu o poți spune. Singurul lucru pe care îl poți face este să îți înghiți durerea și să îi arăți celuilalt cât de mult înseamnă pentru tine, în timp ce te întrebi dacă și el se simte singur în nopțile în care nu îi ești alături, dacă și inima lui e ruptă în aceleași locuri ca a ta, dacă și el suferă, nu numai tu, dacă chiar însemni ceva pentru el sau doar ți se pare.

Când dragostea este reală, nu apar anxietăți legate de reciprocitate. Dacă dorește să îți transmită ceva ție, vei ști că ceea ce spune te are pe tine ca destinatar și pe nimeni altcineva. Nu te va face să te simți nesemnificativ, va ști mereu să îți arate că ai un loc special, doar al tău. Dacă așa este, atunci ai încredere în așteptare, să nu îți fie frică de nesiguranță, bucură-te de devenirea și de creșterea relației voastre căci, deși nimic nu este sigur, totul și orice poate fi posibil.

E în regulă să fii nesigur. E în regulă să nu știi, să nu poți decela, să nu mai înțelegi nimic. Nu uita că mai devreme sau mai târziu se va întâmpla ceva care vă va aduce clarificarea. Nimic nu se întâmplă fără un motiv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: