TE TAI DIN VIAȚA MEA PENTRU CĂ TU MI-AI DAT FOARFECUL

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Uneori renunți la unii oameni din viața ta și asta nu pentru că nu ți-ar mai păsa de ei, ci pentru că lor nu le mai pasă de tine. Partea greu de acceptat este că încerci să le deschizi ochii și tot tu ești personajul negativ. Uneori, cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să nu te mai gândești, să nu te mai întrebi, să nu îți mai imaginezi, ci pur și simplu să acționezi. Ceea ce faci și ceea ce simți ar trebui să fie mereu în acord, așa că, dacă simți că iubirea îți face mai mult rău decât bine, ai ajuns în punctul în care probabil că ar trebui să faci ceva.

          Dacă ai ajuns să te forțezi ca să oferi, să te simți nedreptățit când îți ceri scuze, să crezi că îți pierzi timpul transformând într-o prioritate un om care nu merită, atunci probabil drumul a devenit prea dur ca să mai aibă sens să îl urmezi, încrederea ți-a fost zdruncinată prea tare ca să mai poți ignora asta, iar sufletul tău se simte singur chiar și când sunteți alături. Iar dacă celuilalt nu îi mai pasă de tine, chiar crezi că vei reuși să compensezi asta păsându-ți ție și mai mult?

          Se spune că în viață primești ceea ce ai curajul să ceri, dar dacă ai ajuns să ceri și tot nu ai primit, ai grijă să nu ajungi să implori. Dacă tu ceri lipici, iar celălalt îți oferă doar foarfece, se pare că va trebui să te descurci cu materialul pe care îl ai la dispoziție. Numai că în loc să lipești, vei tăia. Iar apoi, ai să îți cumperi tu lipici, ca să îți sudezi viața la loc.

          Dacă te-ai obișnuit atât de mult cu indiferența celuilalt încât ți se pare ceva normal, iar atunci când primești atenție o iei ca pe un bonus, poate că nu ți-ar strica să înveți să folosești un foarfece. Ai luptat pentru relație, încă celălalt s-a asigurat că vei pierde. Ați pierdut amândoi, numai că el încă nu își dă seama de asta. Va realiza ce s-a întâmplat abia atunci când îl vei tăia de pe lista celor din viața ta și probabil se va mira că ai folosit tocmai acel foarfece. Nu ai garanția că va recunoaște că el ți l-a întins, numai că la acel moment nu va mai conta ce recunoaște el și ce nu.

          Să oferi ceva înapoi presupune, implicit, să lași de la tine. Când ai primit ultima dată o amintire pe care să o prețuiești? E un lucru minunat să te poți ridica deasupra orgoliului și a mândriei, numai că trebuie să ai puțină mândrie ca să și reușești. De când nu ai mai obținut ceva de la el fără efort? Ți se face rău numai să îți amintești toate cuvintele neurmate de fapte și toate promisiunile încălcate? Ei bine, ai dreptul să îți ajungă.

          Iar dacă ți-a ajuns, atunci ai datoria față de propria ta persoană ca să faci ceva în sensul ăsta. În caz că te întrebi dacă ai datoria să îi explici și celuilalt de ce, să știi că e posibil ca prin cuvinte să nu îl faci să înțeleagă. Arată-i foarfecul și atât. Și arată-i că, de fapt, tăietura a făcut-o el. Tu nu ai făcut decât să te oprești din a mai lipi la loc de fiecare dată…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: