LIPSA DE INTIMITATE… DIN SEX

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          De ce ați făcut sex și a doua zi cerul are aceeași culoare, viața e la fel de insipidă, nu te simți cu nimic mai diferit, iar ziua ta e la fel ca toate celelalte? De ce v-au auzit toți vecinii, și totuși după aceea nu vă mai auziți cu zilele, la telefon sau altfel? De ce ați făcut toate nebuniile care v-au trecut prin cap, însă nu puteți face în așa fel încât să luați cina împreună sau să vedeți un nenorocit de film, ronțăind niște popcorn?

            De fapt… Hai să întreb altfel? De câte ori în timp ce devastați cearșafuri, stricați mobile și dădeați concerte pentru vecini, v-ați oprit, v-ați privit adânc în ochi, v-ați șoptit o vorbă tandră, v-ați zâmbit, v-ați lăsat să alunecați unul spre ființa celuilalt? Dacă răspunsul este „niciodată”, atunci tocmai v-ați dat răspunsul la întrebările de mai sus.

            Mulți cred că dacă el ajunge să își plaseze părți ale corpului lui în interiorul corpului ei și cei doi se simt confortabil să stea unul lângă celălalt fără haine prin preajmă, atunci aceasta este forma supremă de intimitate. Iar de aici pleacă dezamăgirile. De aceea unul sau amândoi uită să mai sune a doua zi, de aceea nevoia de afecțiune nu numai că nu e satisfăcută, dar scoate colții și mai acerb, și mai amar, din acele cotloane ale sufletului unde a fost amăgită să se ascundă cât timp cei doi au experimentat ceea ce credeau că este actul suprem al intimității.

            Intimitatea dă naștere la intimitate, sporește nevoia de afecțiune a celuilalt, dorința de a-i fi alături, de a-l cunoaște mai bine pe partener, de a ști cum i-a mers ziua, de a empatiza, de a-ți fi bine nu separat, ci împreună. Atingerea fizică este doar o parte a intimității, una dintre cele mai plăcute, dar nu cea mai… satisfăcătoare.

            Intimitatea fizică nu garantează că celuilalt îi pasă de tine. Sexul poate fi un bun mod de a petrece timpul plăcut, cine ar refuza un orgasm și câți nu folosesc sexul pentru a-și amăgi singurătatea sau doar ca formă de relaxare? Dar după ce trece nebunia erotică și hormonii sunt potoliți, cei doi se trezesc că nu mai au nimic să își spună, că nu îi mai interesează nimic din ceea ce ține de viața celuilalt, că nu vor să se complice cu nevoile celuilalt, că nu au resurse să îl asculte prea mult, că doresc să se întoarcă la viața lor și să își vadă de problemele lor, iar asta până când hormonii vor cere din nou să li se dea prioritate.

            Sexul bun îți poate asigura o a doua întâlnire, poate o a treia sau o a zecea, dar nu îți garantează o relație, o apropiere reală în care să știi că tu chiar contezi pentru celălalt, că ești suficient de important în viața lui încât să nu lase să treacă vreo zi fără să găsească timp și pentru tine, pentru voi, că te include în planurile lui de viitor sau că îți va fi alături la greu.

            Mulți oameni mi-au spus că deși au un partener constant de ceva vreme, că legătura amoroasă merge foarte bine și sunt mulțumiți, nici nu le trece prin cap să îl lase pe celălalt să vadă acea față a lor când sunt vulnerabili, când le este teamă, când au nevoie de încurajare, când se simt nesiguri, când au nevoie de ajutor. Chiar dacă petrec timp cu celălalt pentru a uita de griji și de complicațiile vieții, celălalt află prea puține amănunte despre ei, iar ei la rândul lor nu cer prea multe detalii despre viața partenerului. Și uite așa ajung oamenii să se cunoască în cele mai adânci părți ale trupului, fără a-și cunoaște nici măcar straturile superficiale ale sufletului.

            Intimitatea ține de apropiere, de calitatea momentelor petrecute împreună, de a crea, a menține și a savura o relație, de a fi tu însuți alături de celălalt, de a nu-ți fi teamă să te dezbraci de măști, la fel cum te dezbraci de haine. Căci o relație înseamnă interrelaționare dincolo de sex, iar sexul, deși este cea mai savuroasă formă a interrelaționării în doi, nu este cea mai puternică formă a intimității. Pentru că altfel doi oameni care împart același pat pot rămâne doi străini, împărtășind o intimitate fără intimitate.

5 thoughts on “LIPSA DE INTIMITATE… DIN SEX

Add yours

  1. e asa de real din viata ceea ce spui aici … din pacate tot mai multi … ( barbati 90-%) cred ca se pot limita la “doar sex “ ptr ca sotia nu-l intelege, … partenera nu mai vrea… si in realitate nu vor sa recunoasca … ceea ce-si doresc .. adica un om caruia sa-i pese de el.. sa-l simta in suflet … sa-l perceapa cu inima nu doar sa-l masoare in “orgasme”!!🙈🙈dar ptr asta trebuie educatie si comunicare… si suntem complet ignoranti in ambele 🙈😋

    Liked by 1 person

      1. siguur fa ce poti cu vorbele mele … imi place cum ai curaj sa “ vorbesti” deschis despre lucruri altfel “tabooo “ la romani ca de aia ne merge prost si in relatia de parteneriat ca si in social !! tu scrie asa noi citim mai dam si mai departe poate ne mai trezim 😋

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: