DACĂ SUNTEM AMÂNDOI LA FEL… MAI E PERVERS?

         COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

          by Alexandra HUIDU

          Se spune că nu ar trebui să ne intereseze ce se petrece în patul altuia… și totuși nu ne putem abține să nu emitem judecăți de valoare. Ce înseamnă „clasic” și oare clasic e același lucru cu „normal”? Este ceva anormal, dacă e dorit de amândoi și nu face rău nimănui? Când devine „clasic”… „picant” și de la ce punct încolo „picant” se transformă în „neobișnuit”, iar de aici în „pervers”?

          Ceea ce pentru unii e clasic, pentru alții e plictisitor, ceva ce poate fi „picant” pentru tine e doar preludiul pentru alții, ceea ce tu consideri obișnuit, altora le poate părea „pervers” și tot așa. Ține de vârstă, de experiență, de generație, de gusturi, de stil de viață, de conjunctură? De toate astea sau de nimic din toate astea?

          Sau e posibil să fie doar o chestiune de perspectivă? O oglindă poate oglindi doar un chip sau tot trupul, un trup îmbrăcat, când potrivim materiale și culori, sau un trup dezgolit… ori două trupuri, piele lângă piele. Este artistic sau este neobișnuit?

          Buzele ei coborând pofticioase sub linia buricului lui… pentru unii e parte din obișnuință, parte din joc, din începutul sau finalul oricărei întâlniri pasionale, pentru alții e o fantezie, una pe care rareori au curajul să o pună în practică, sau pentru unii e ceva nefiresc și care îi face să se revolte.

          O jucărie folosită inventiv poate fi un adevărat medicament pentru o relație atacată de familiaritate plictisitoare, să nu-ți poți ține mâinile acasă în momente și locuri insolite poate fi o dovadă de pasiune nestăvilită, tot așa cum pentru alții pot fi momente de nebunie, acel „o singură dată în viață”, iar pentru unii poate fi inadmisibil sau anormal.

          Și lista poate continua… Și ce listă am putea face!

          Adevărul este că toată lumea are o imagine clasică, acceptată fără rezerve despre propria sexualitate, iar dincolo de aceasta, ceea ce rămâne se încadrează în marea zonă a provocării limitelor sexualității. Tot așa cum orice cuplu are propria sa personalitate sexuală. Ceea ce ai face cu un partener, poate că nu ai pune în practică și cu un altul.

          Orice e permis și orice e posibil, iar până acum nu s-a inventat instanța care să stabilească unde începe nefirescul. Nu e pervers dacă decizia de a face sau nu ceva trece întâi prin minte, acolo unde se formează convingerea că și partenerul vrea același lucru, și prin inimă, acolo unde afecțiunea pentru celălalt și plăcerea celuilalt sunt legi de neîncălcat.

           Nu e pervers dacă în loc de imagini tari, deșănțate și obscene, ceea ce văd ochii este imaginea senzualității celuilalt, dusă la extrem de ceea ce au reușit să sădească stabil și determinant unul în altul. Nu e pervers dacă în loc de căutarea aventurii, impulsul momentului și de adrenalină,  ceea ce se face e o călătorie de cunoaștere pe termen lung, cu răbdare și atenție pentru nevoile celuilalt.

            O poză încetează să mai fie imorală dacă e imaginea acelui cuiva special și dacă e privită cu dragoste, nu cu vulgaritate, cuvintele tari nu mai sunt obscene atunci când sunt dublate de o conexiune reală, emoțională și sufletească, nimic nu e necuviincios și nefiresc cât timp impulsurile sunt ținute sub control până când cei doi capătă unul despre celălalt o cunoaștere mai adâncă, dacă se protejează unul pe celălalt și fiecare respectă ritmul celuilalt.

          Când ceea ce se experimentează este misterul dorinței sexuale dintre parteneri, orice formă de perversitate încetează. Și astfel, ceea ce poate nu ar sta în picioare în dezbateri și argumentații extinse, poate crea o dragoste care să stea în picioare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: