LEUL ESTE LEU, DAR LEOAICA NU ESTE ȘI EA TOT LEU?

Femeile dovedesc în fiecare zi că pot face tot ceea ce pot și bărbații. Iar o femeie se maturizează cu adevărat atunci când realizează asta, precum și faptul că nu are mereu nevoie de un bărbat ca să o ajute atunci când cade. Atunci se transformă dintr-o femeie care are nevoie de un bărbat, într-o femeie de care un bărbat are nevoie.

O astfel de femeie încetează să mai viseze la Superman, pentru că știe că el nu exisă, așa că va da o șansă reală unui bărbat bun. Bărbatul bun este cel care poate aduce stabilitate în viața ei, care poate da consistență și sens la tot ceea ce face ea, care cu prezența lui știe să aprindă acel foc al spiritului ei care dă măreția unui leu autentic. Nu de bărbat are femeia nevoie, ci de acea scânteie.

O femeie încrezătoare și puternică va căuta un partener de viață, nu un cavaler care să o salveze din viața pe care o duce. Bineînțeles că o femei independentă nu are nevoie de un bărbat, dar în același timp e la fel de cert că va prefera să aibă în viața sa un gentleman care să îi aducă aminte că e frumoasă, capabilă, fascinantă, de un artist care să o răvășească printre cearșafuri noaptea și de un mascul care să îi arate din când în când că nu degeaba leul este considerat regele junglei. Va fi un adevărat spectacol de urmărit cum acea femeie va fi în stare să mute munții ca să facă loc în viața ei celui de care nu are nevoie.

Femeia care nu simte nevoia să fie validată de un bărbat nu înseamnă că e automat o femeie care nu își dorește unul. Dar a-ți dori nu e sinonim cu a avea nevoie. O femeie adevărată nu are nevoie de un bărbat ca să se simtă completă, dar are nevoie de un bărbat ca să facă împreună un tot. De altfel, paradoxal, se pare că bărbatul pe care o femeie îl vrea cel mai mult în viața ei este tocmai cel care îi dovedește că are nevoie de ea într-a lui.

Cam asta se întâmplă atunci când femeia își aduce aminte că și leoaica e tot leu și că nu are nevoie de un bărbat care să aibă grijă de ea, ci de unul pe care să îl poată iubi în siguranță emoțională și alături de care să savureze viața. Surprinzător, aceștia din urmă sunt mai greu de găsit decât cei care sunt dispuși să aibă grijă de o femeie. Pentru leoaică, dacă el o face să râdă, o sărută pe frunte, e capabil să spună „îmi pare rău”, e dispus să facă eforturi, nu e un pierde-vară și (măcar) încearcă să o înțeleagă, credeți sau nu, dar se cam apropie de perfecțiune.

Nu e chiar imaginea leului atotputernic, nu? În ziua de azi, o femeie poate fi la fel de mascul alfa ca orice bărbat, ba chiar navighează prin jungla vieții cu o busolă mai performantă decât a multor bărbați: îi spune al șaselea simț. Ce vrea ea? Timpul, onestitatea, blândețea lui și să simtă că e o prioritate pentru el. Tocmai pentru că face ceea ce face o femeie și mai face și „partea leului”, s-a săturat să se simtă hărțuită de lipsa de timp, să zâmbească fals atunci când e la capătul puterilor, să fie dură ca oțelul și să se pună mereu pe ea însăși pe planul doi.

Nu are nevoie ca el să fie leu, nu are nevoie nici de un „el” moale, nu-l vrea „fiară”, nu-l vrea nici „bleg”, ci îl vrea bărbat. Nu se poate pune semnul egal între a vrea și a avea nevoie și nu tot timpul avem nevoie de ceea ce vrem, dar e la fel de adevărat că dacă vrem ceva și nu avem…  ne lipsește.

by Alexandra HUIDU

COMANDĂ ROMANUL – CLICK AICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: