Intelege-mi tacerile

– Stiu ca nu sunt femeia perfecta, dar nu inteleg de ce esti iritat…

“Nu am nevoie sa fii perfecta, am nevoie sa imi intelegi tacerile”, ii spuse el in gand, dar tacu.

– Stiu ca increderea se castiga si de aceea nu poti vorbi cu mine… Inca nu ai incredere in mine.

“Uneori nici eu nu stiu ce as putea spune, cand nimic nu se concretizeaza in fraze coerente si totul e un haos. Uneori nu am incredere ca ceea ce e in mintea mea e cum trebuie”, gandi si doar o privi, retinandu-si un oftat obosit.

– Si nu ai incredere in mine pentru ca nu ai incredere ca eu tin cu tine, ca imi pasa sa fii fericit, chiar daca nu eu sunt cea care te-ar face fericit. Ma doare sa te vad asa.

“Sunt barbat, deci ma doare haosul, ma doare incertitudinea, ma doare sa nu pot, ma doare lipsa solutiilor, ma doare instabilitatea”, isi zise si isi feri privirea de a ei.

– Imi dau seama ca eu nu contez…

“Nici eu nu stiu ce conteaza mai mult, acum. Si nu e tocmai macho pentru un barbat sa fie debusolat, nu crezi?”, isi zise autoironic si realiza cat era de obosit.

– Ma doare ca nu contez pentru tine. Stii cat tin la tine. Accept ca nu contez. Dar cand esti asa ma doare atat de tare incat nu mai pot accepta in tacere.

“Cu demonii proprii luptele sunt solitare, draga mea. La final, daca ai rabdare, o sa iti primesti premiul pentru rabdare”. Aproape ca ii arunca o privire urata.

– Nu stiu cum sa ma port cu tine cand esti asa. Mi-ar placea sa imi spui ce doresti.

“Ti-am spus ca nu am chef de nimic. Prin nimic inteleg ca nici de discutia asta stupida, nici sa te aud vorbind, oricat ai fi de bine intentionata, si cu atat mai mult nu am chef sa iti domolesc tie temeri autoambalate. Nu am chef inseamna nu am chef!”, aproape ca urla la ea in gand spunandu-si ca nu mai putea face fata si la pisalogeala, pe langa toate cate avea in cap… desi mintea ii era parca goala, parca lipsita de coeziune.

– Nu ma bloca, lasa-ma sa iti fiu alaturi.

– Stii ce, ai dreptate, vorbi si el intr-un final. Increderea se castiga, iar tu nu mi-ai castigat-o, chiar nu contezi, desi esti o fata buna si mi-ar placea sa fie altfel, nu vreau decat sa fiu singur si nu am nevoie sa imi fie nimeni alaturi. Nu are legatura cu tine, ci cu mine.

Ei ii dadura lacrimile. Se ridica si era evident ca astepta de la el un gest cu care sa o opreasca. Ii era … aproape mila de ea. Era mult prea… lipsit de chef. Ea iesi. De dupa usa o putu auzi plangand, pana cand se ideparta suficient. In sfarsit, avea liniste. Pace! Desfacu o bere.

Ziua 1 – Bere, somn, bere, meci, bere, poante cu prietenii prin retelele de socializare. Pace.

Ziua 2 – Plimbare, iesire cu prietenii, lipsa sacaielilor. Stare de bine.

Ziua 3 – Somn, prieteni, bere, pizza, muzica urland in boxe, vecini furiosi, ras in hohote. Viata fara obligatii, fara frustrari.

Ziua 4 – Chef de sex. Numarul ei. Nuuuuu. Nu de la capat. Alta noua.

Ziua 5 – Abureli. Lipsa de substanta. Chef mare de sex. Alta noua. Sex. Acasa, bere, somn. Singur. …. ….

“Asta vreau. Asta am nevoie.”

Ziua 6 – “Cum ti-a fost azi?”. Voce calda, tandra, interes. Ah, visase. Somn bun, adanc. Plictiseala. Bere? N-avea chef. Prieteni? Nici atat! Somn? Dormise destul. Plimbare? Era cam moale, cam tehui de cap, cam fara chef. Tot nu scapase de lipsa de chef. Ar fi mers un sex bun, nu ca ala de ieri. Ea il cunostea, isi facea un scop din a-i satisface nevoile, cu ea putea sa fie egoist si ei nu ii pasa, cat timp era cu ea, cat timp o primea in lumea lui.

Ziua 7 – Ploaie. “Fa dragoste cu mine”. Aceeasi voce calda. Atunci cuvintele il oripilasera. Probleme de atasament, catalogase comportamentul. Nu era chiar asa de rau sa fii centrul universului cuiva. Al ei. Era cam sensibila, dar de aia ii accepta lui cacaturile, ca il vedea ca si el era un Vulcan de sensibilitate sub un invelis dur, o ranea orice lucru marunt, dar tacea si inghitea cuminte totul, se multumea cu putin, pentru ca spera intr-un el mai bun.

– Futu-i!

Ziua 8 – Soare. El ramasese cu starea din ziua cu ploaie.

Ziua 9 – Prieteni, telefoane. Singuratate.

Ziua 10:

– Salut, puiule, ce faci?

– Bine! Salut si tie!

Voce vesela, cristalina. Mai, ii fusese dor! La dracu cu lipsa de chef!

– Bai, am cam fost nashpa cu tine. Hai sa ne vedem si ti-oi spune eu mai multe!

Si chiar avea de gand sa ii spuna ca asa era el, se deschidea greu, dar simtea nevoia sa vorbeasca, insa trebuia sa ai rabdare sa se hotarasca sa se deschida. Ca se invelea in nonsalanta ca sa nu il doara, ca era dur ca sa nu fie ranit, ca cel mai tare ii era teama sa iubeasca si sa piarda ceea ce iubea, sa fie parasit, sa nu mai conteze pentru cea pe care…

Ce spunea ea?

– … asta e. In primele 4 zile am plans. In urmatoarele 2 am stat chircita in pat ca nu mai puteam plange. Urmatoarele doua zile mi-am cautat de treaba, am facut eforturi sa nu ma mai gandesc la tine. Iar ieri mi s-a intamplat un lucru minunat. Ieri m-am trezit si mi-am zis ca ti-am oferit dragoste gratuit, neconditionat, si nu a contat, pentru ca nici tu nu stii ce vrei, am facut tot ce m-am priceput sa intru pe lungimea ta de unda chiar sic and esti nashpa, iar tu efectiv ai refuzat sa-mi apreciezi eforturile, pentru ca ti-ai pus tu in cap ca astea nu conteaza pentru durul de tine, asa ca daca tot ce am eu mai bun de oferit nu a contat, la ce bun sa ma mai chinui, ca e clar ca nimic nu se va schimba niciodata. N-am stiut cum sa ma port cu tine pentru ca nici tu nu stii ce doresti, dar in loc sa alfi ce vrei alaturi de mine, ai fost, in realitate, un las care a facut-o pe-a interesantul doar ca sa nu se vada cat iti era de frica. Asa ca acum nu vreau sa sune dur, dar nu imi mai pasa mie. Pentru ca am obosit sa ma mai acordez la starile tale. Atat de mult incat nu mai am niciun chef. Asa ca nu, nu ne mai vedem.

Era inca cu telefonul la ureche cand sesiza in sfarsit ca se lasase linistea. Desi in urechile lui o voce inca mai rostea:

… “nu ai incredere ca eu tin cu tine, ca imi pasa sa fii fericit” ….

… “nu ai incredere” …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: