ATRAGE-L CU DEMNITATE, NU CU ASIDUITATE

  Bărbaților nu le plac cerșetoarele. Îi plictisesc și îi irită. Sunt mulțumiți când femeile le dau atenție și încântați când observă că ele țin cont de părerea lor, dar vor evita contactul cu cele care îi vor sufoca cu încercările lor repetate de a le atrage atenția. Bărbații au imprimat în structura lor ancestrală nevoia de a curta femeia și categoric o vor face dacă ea îi interesează, așa că o femeie auto-cucerită nu va mai fi niciodată cu adevărat interesantă. Le place și să fie seduși, numai că pentru ei există o diferență clară între femeia care îi seduce și femeia care își face reclamă, iar pe aceasta din urmă o vor privi cu circumspecție, ca pe orice produs care are nevoie de publicitate ca să atragă atenția. Publicitatea proastă, mai ales, îi dezgustă.

          Unele femei încearcă să capteze atenția dezgolindu-și trupul, îmbrăcându-se sumar și uită că nuditatea este premiul cel mai de preț care se acordă în intimitate, după ce toate celelalte bariere au căzut, după ce bărbatul și femeia au dus până la capăt frumosul dans al cunoașterii reciproce. Arătând totul de la început și arătând asta tuturor, aceste femei neagă bărbatului pe care îl doresc elementul de unicitate care pe el l-ar diferenția de toți ceilalți bărbați ce intră în contact cu acea femeie. Când încă de la început nimic nu rămâne nedescoperit simțurilor, mesajul pe care îl transmite ea nu este că ar fi frumoasă, senzuală sau sexy, ci că este doar ceea ce se vede și nimic mai mult.

          Alte femei optează pentru farduri și accesorii în exces. Nu vorbim despre acel machiaj care le-ar pune în  evidență trăsăturile frumoase și ar ascunde micile imperfecțiuni sau de unele tușe personale în vestimentație ori în bijuteriile cu care se împodobesc, ci de aplicarea unor măști și zorzoane care, în loc să atragă priviri admirative, induc ideea că în realitate nu sunt mulțumite cu corpul lor și nu se pot pune altfel în valoare decât transformându-se într-un adevărat cuier ambulant pentru diverse metale prețioase, obiecte de piele, catarame, coronițe, meșe, flori artficiale etc.

          Tot la fel de neinspirate sunt și femeile care cerșesc complimente, fără să se gândească că adevărata admirație este cea care se manifestă spontan și că, în marea majoritate a cazurilor, complimentul pe care l-ar primi la cerere de la bărbat ar fi doar reacția unică posibilă la o întrebare cu răspuns predeterminat și singular, de tipul „nu e așa că eu sunt…?” sau „cum îmi stă cu…?”, ori „cum mi se potrivește…?”. Dar parcă și mai lipsită de demnitate este situația în care femeia nu îi cere lui să pronunțe complimentul, ci îi povestește cu lux de amănunte despre aprecierile pe care le-au făcut la adresa ei alți bărbați înaintea sa, așteptând de la el doar confirmarea. În prima variantă, femeia este percepută ca fiind nesigură, iar în a doua ca fiind încrezută.

          Unele femei încearcă să rafineze și mai mult această metodă și folosesc autoironia sau autocritica pentru a-l forța pe el să le combată și astfel să le ofere mult așteptata apreciere. Făcând asta, unele dintre ele chiar încearcă să sugereze că sunt atât de sigure pe ele, încât nici măcar nu au nevoie de admirația bărbatului din fața lor. Mă întreb: atât timp cât se denigrează singure, cum se pot aștepta la prețuire din partea lui? Respectiv: dacă fac un scop din a-i demonstra că nu au nevoie de stima bărbatului respectiv, nu e posibil oare ca el să ajungă la concluzia că nu mai are nici un rost să o manifeste?

          Cea care încearcă cu orice preț să iasă în evidență pentru un bărbat nu face decât să îi fure lui bucuria de a-i descoperi misterul, atacându-i simțurile și devenind, în cel mai bun caz, o atracție efemeră. Adevărata femeie care ar putea fi va rămâne nedescoperită inclusiv pentru ea însăși, tot cum frustrant de nedescoperită îi va rămâne împlinirea de a se ști cu adevărat apreciată.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: