BĂRBATUL CAPABIL SĂ IUBEASCĂ ȘTIE SĂ TACĂ

În general se spune că femeile sunt cele care nu știu să tacă. Însă în abecedarul relațiilor de dragoste stă scris că bărbatul trebuie să facă întotdeauna primul pas (aspect cu care nu sunt neapărat de acord, dar asta este o discuție pentru o altă dată), așa că cei care se doresc a fi bărbați adevărați chiar o fac. Aici apare, însă, diferența între bărbatul autentic și cel care doar încearcă să fie ceea ce crede că i-ar aduce marca de ”bărbat”.

”Frazele de agățat” sunt un mit stupid și, în realitate, nici un om cu adevărat inteligent nu crede că așa ceva chiar ar putea avea efect. Dar cuvintele au putere! Cuvântul este energia ta, propagată în celălalt. Energia vine din intenție, iar intenția este ceea ce dorești să faci sau nu, să oferi sau să iei, este precursoarea acțiunilor, a tuturor începuturilor și finalurilor.

Dacă la scurt timp după ce a cunoscut o femeie, bărbatul spune ”ești frumoasă/ești o drăguță/o delicată/o finuță/ai un zâmbet frumos/ai niște ochi superbi”, este posibil ca femeia să se simtă flatată, dacă nu este capabilă să vadă că în spatele complimentului superficial stă, de multe ori, doar vulgaritate și golănie. Cele mai multe femei chiar se simt flatate. Dar asta nu schimbă faptul că mesajul energetic din partea bărbatului este, în marea majoritate a cazurilor: ”nu vreau nimic special de la tine, vreau doar să facem sex și nu mă interesează cu adevărat cine ești tu, nu am să mă implic în nimic din ceea ce te privește”. Exact ceea ce mai târziu, iar uneori chiar foarte repede, transformă femeia din complimentată în insultată, înșelată, înjosită.

Atunci femeia acuză bărbatul, dar fără a-și asuma propria alegere: ea a ales marca, în loc de calitate. Bărbatul autentic nu este un gălăgios, el este cel care răstoarnă mitul conform căruia penele păunului au fost create pentru a fi expuse. Bărbatul nefalsificat îi vorbește femeii doar atunci când are ceva substanțial de spus, înainte o analizează și cântărește pe cea din fața lui dincolo de aparența fizică și zâmbetele care îi aduc ”like-uri”, se întreabă cum va face ea față defectelor lui și dacă ea merită ca el să facă efortul pentru a deveni mai bun, este conștient că perfecțiunea nu există și a cere asta de la femeie înseamnă să o condamne încă de la început la incapacitate.

Bărbatul real nu se întreabă doar ce poate aduce ea frumos în viața lui, ci și cum pot ei doi, împreună, să creeze ceva superb. Nu așteaptă de la ea să fie drăguță din inerție și el doar să beneficieze de asta ca atare, ci se întreabă de unde vine acea sclipire din ochii ei și cum se poate umple el de acel ceva, cum îl poate înțelege și spori. Nu îi zice că e delicată și finuță, ci o tratează cu delicatețe și finețe.

Și, mai ales, este capabil să o respecte suficient încât să nu îi debiteze în primele cinci minute după ce o cunoaște textele flatante, dar tupeiste, semidocte și primitive pe care i le-au spus până atunci toți cei care și-au tatuat marca de bărbat pe bicepși.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: