CÂND LAȘI TEMERILE SĂ ÎȚI ALEAGĂ IUBIREA

          Iubirea care împlinește este cea care îți aduce acel ceva după care inima ta tânjește, completează ce nu e destul de puternic, dă strălucire la ce era odată doar frumos, transpune visurile în realitate și încântă toate speranțele. Când îți lași temerile să îți aleagă iubirea, vei primi doar ceea ce ai ales, nu ce ai sperat. Fiecare frică din noi se oglindește în propria sa alegere proastă. Fiecare alegere proastă pe care o evităm ne aduce cu un pas mai aproape de fericire.

          Teama de singurătate este frica supremă a sufletului. Cu orice nouă dezamăgire, ea se accentuează. După toate eșecurile de a trăi iubirea care împlinește, teama de singurătate devine regina tuturor temerilor mai mici, le înglobează și îngenunchează curajul unei noi încercări, a așteptării perechii potrivite. Când se proclamă stăpâna sufletului, alege după propriile reguli, oarbă și surdă la orice altă nevoie decât cea de a avea pereche.

          Ce alegi când o faci mânat de teamă? Alegi compromisul. Nu te pierzi în ochii celuilalt, dar îți spui că frumusețe ai mai avut și nu a fost suficient. Nu te face să arzi când de atinge, dar cine te-a aprins înainte te-a transformat în jar și te-a consumat ca pe un fitil. Nu te înțelege fără cuvinte, însă ce rost are o astfel de magie, atât timp cât cei lângă care ai trăit-o, la final nu te-au mai înțeles deloc? Nu te face să vrei să devii mai bun, însă s-a dovedit că nici pentru cei care ți-au insuflat asta n-ai fost… suficient de bun.

          Îți impune paradigme de gândire care nu te reprezintă, dar ai avut parte de spirite pereche și tot nu ai reușit să construiești ceva durabil. Tu vrei să evoluezi, celălalt are doar ținte și scopuri de atins… și poate că nu ți-ar strica, te convingi singur, să cobori puțin de pe norișorul tău în lumea concretului. Tu ai valori și crezi în ele, celălalt doar încearcă să nu încalce regulile general acceptate… și îți spui că spiritul de conservare, nu idealismul, te protejează cu adevărat în lumea de azi, așa că poate ar trebui să înveți asta de la el. Ție nu îți este teamă să îți asumi cauze mărețe și să lupți pentru ele, celălalt are ca singură cauză sporirea propriului bine… iar după atâtea cauze pierdute, direcționarea energiei doar către fericirea ta ți se pare ceva odihnitor, ceva ce ai ajuns să meriți.

          Iubirea aleasă din teamă este o iubire condamnată încă de la început. Pentru că ochii celuilalt nu te-au făcut să-ți pierzi mințile, nu ai ars atunci când te-a atins și vei rămâne complet rece foarte repede, după ce noutatea va dispărea. Dacă trebuie să îi explici totul despre tine și nu îți poate simți gândurile în lipsa cuvintelor, pentru tine va deveni obositor să îl tot faci să te înțeleagă, iar pentru el va fi la fel de obositor să te tot asculte. După ce vei reuși să îți stagnezi propria evoluție spirituală, vei descoperi că nu te mai recunoști, nu te mai regăsești în nimic și îți va fi cumplit de dor de tine.

          Să te adaptezi la paradigmele celuilalt de gândire va fi o luptă continuă, care îți va consuma energia până când orice comunicare dintre voi se va face cu efort. Alegerile mari în viață sunt reflectarea propriului sistem de valori și nu vei putea urma până la capăt omul de lângă tine, pentru că nu te va convinge cu adevărat, deci vei face totul cu sacrificii și fără să te dedici. Dacă viața vă va răpi realizările, vă va îngropa sub dezamăgiri și vă va ataca speranța, iar supraviețuirea voastră va deveni cauza măreață pentru care va trebui să luptați, cum îl vei determina să îți stea alături în luptă? O vei putea duce singur, fără aliatul cel mai important?

          Teama de singurătate răpește libertatea sufletului de a alege ce i se potrivește. Tu cum vrei să iubești? Liber sau autoimpus?

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: