CÂND TRECUTUL UNEI FEMEI O PRINDE DIN URMĂ

By Alexandra Huidu

          Aceasta nu este o pledoarie pentru cumințenie trupească și nici apologia virginității până la căsătorie, ori altele asemenea care țin de timpuri ce nu mai sunt actuale. Nu interesează pe nimeni (sau n-ar mai trebui să intereseze, iar cei care totuși au o curiozitate n-au decât să și-o controleze!) câți parteneri de pat ai avut, începând cu ce vârstă, dacă ai mai trecut și prin aventuri de o noapte. Dar pe tine ar trebui să te intereseze, pentru că va veni un moment când trecutul tău te va prinde din urmă.

          Nu mă refer aici la judecata celor din jur, a vreunei potențiale soacre care și-ar dori noră virgină în noaptea nunții sau a vreunui încuiat care are pretenția să-și învețe el femeia tot ce ar vrea ca ea să știe, doar ca să se simtă superior din poziția de profesor. Dar va vei o clipă când sufletul tău va simți cât de greu atârnă balastul trecutului… Poate că în loc să le spunem fiicelor noastre să fie cuminți de teama „gurii satului”, ar trebui să le zicem altceva…

          Corpul oricărui bărbat funcționează și reacționează la stimuli la fel, indiferent despre cine discutăm. Sexul se face cam în același mod de secole și este vreme suficientă într-o viață de om ca să experimentezi tot ce ți-ai putea dori. Nu de pericolul îmbolnăvirii trupești ar trebui să se teamă cu prioritate o fată grijulie, ci de cel al îmbolnăvirii sufletești. Copiii sunt o bucurie oricând ar veni nu e tocmai în mod absolut adevărat, dar ar însemna ca de teama apariției unei sarcini nedorite să sufli și în iaurt, până ajungi să devii o frustrată.

          Există pericole mai mari decât acestea! Există pericolul să devii blazată sufletește când vine vorba de dragoste, după ce ai trecut prin atâtea paturi și relații încât ajunge să ți se pară că totul se repetă ciclic și doar detaliile sunt altele de fiecare dată. Când vei fi depășit dezamăgire după dezamăgire, garantat se va instala și cinismul, iar asta te va împiedica să mai iubești vreodată total și frumos, să te mai dăruiești cu încredere. După ce „n” bărbați diferiți ți-au arătat cam tot ce e de știut în materie de tehnică sexuală și extaz, vei ajunge să faci comparații între ei fără să îți dai seama și, pentru că nimeni nu stăpânește la modul absolut arta asta a sexului, vei fi din ce în ce mai deziluzionată că nu îl găsești odată pe acela care să îți ofere extazul total pe care experiența ta și-l dorește.

          Vei lăsa fiecărui bărbat care îți va trece prin suflet și prin pat câte o bucățică din tine, până când vei realiza că uite așa ai ajuns să te consumi, iar de la un punct încolo procesul acesta, să știi, devine ireversibil. Până și atunci când vei crede că e doar o aventură de o noapte care nu  va lăsa urme, adevărul este că în patul acela n-a fost numai trupul tău, ci și sufletul, iar din suflet ceva a rămas acolo atunci când tu ai plecat dimineață. Poate că nu la fel de mult cât au păstrat cei pe care i-ai iubit, dar tot ai oferit gratuit o parte din ceea ce ești tu cuiva care nu îi va da mai multă atenție decât unei… aventuri trecătoare.

          Dorința de a te distra, a experimenta și teribilismul trec la un moment dat și vine momentul când vrei ceva trainic și așezat. Ce resurse vei mai avea tu ca să creezi ceva special cu un bărbat, suficient de intens ca să vă țină o viață întreagă, dacă tu ai simțit tot ce poate fi simțit, ai făcut tot ce poate fi făcut și ai experimentat tot ce ți-a trecut prin cap?… De grija pe care o vei pune în alegerile tale va depinde cât de rănită și de dezamăgită vei fi de bărbați, răbdarea de a aștepta pe care o vei avea până te vei implica într-o relație te va ajuta să îl evaluezi corect pe celălalt și să afli dacă e potrivit pentru tine. Relațiile prin care treci de-a lungul anilor te pot îmbogăți sau te pot dilua și va veni clipa în care te vei felicita pe tine însăți sau vei avea regrete. Și nimic nu e mai frustrant decât să știi că, orice ai face, nu mai poți schimba trecutul…

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: