CÂT DE REALĂ E TREABA CU „PROBLEMA NU E LA TINE, CI LA MINE”

        Este vreodată cineva prea ocupat ca să fie fericit? I se pare cuiva cu adevărat că fericirea ar fi inoportună, oricând am avea șansa să o trăim? Firește că nu! De ce ne dorim să avem dragoste în viețile noastre? Pentru că știm că una dintre cele mai mărețe și mai sigure căi spre fericire este să avem perechea potrivită, care ne completează destinul. Așa că, dacă îți spune că nu are timp de o relație sau faptul că te-a cunoscut a picat într-un moment nepotrivit… e vrăjeală! În realitate, nu te iubește.

          Știu că e mai simplu să accepți asta decât să confrunți ideea că nu ești ceea ce vrea, că nu ai destule „argumente” cu care să convingi că merită încercarea, dar nu-i da satisfacția să creadă că are mai multă abilitate decât chiar are, crezând cu adevărat astfel de texte. Treaba cu „problema nu e la tine, e la mine” este doar un mod de a spune „ba problema chiar e la tine, numai că nu contezi suficient încât să-mi asum bătaia de cap de a purta această discuție cu finețe și încercând să nu te rănesc”.

          Nu-ți ignora inteligența și al șaselea simț care îți spun că nu degeaba te aburește așa. Privește în tine și vei vedea că spune asta pentru că undeva cel din fața ta ți-a greșit. Altfel, nu ar simți nevoia să îți ofere nici un fel de justificare. Dacă e să faci o analiză mai atentă, vei descoperi că te-a indus în eroare, că ți-a sugerat un viitor împreună, că ți-a făcut promisiuni implicite, dar pentru un motiv oarecare a ajuns la concluzia că până la urmă nu te vrea.

          De ce să îi lași satisfacția să scape cu texte frumoase de responsabilitatea de a-ți fi alimentat nefondat speranțele? Pentru că sperând, tu ți-ai pus viața pe pauză, ai ratat poate alte șanse, i-ai oferit mai mult decât ar fi obținut în alt context. Iar el/ea știe asta! O știe și, în loc să spună „iartă-mă că m-am jucat cu tine”, scoate din mânecă asul contextului nefavorabil, a forței mai presus de voința sa. Hai să fim serioși, cine și-a găsit perechea nu renunță din start, fără ca măcar să încerce să integreze iubirea în povestea vieții sale, oricât ar fi de complicat! Cu toții știm, de altfel, că nimic nu e mai ușor decât să completăm puzzleul existenței noastre cu piese care ne aduc fericirea.

          Nici măcar nu mai contează de ce până la urmă nu te-a vrut până la capăt. Dacă a ajuns să-ți dea speranțe, înseamnă că l-ai intrigat suficient încât să fie rezonabil a presupune că la un moment dat erai ceea ce își dorea. Contează să conștientizezi că în realitate până atunci ai fost în perioada de evaluare și ai picat interviul. Dar cine te trece prin examene ca să vadă dacă ești demn de dragostea lui/ei… nu e demn de dragostea ta. Cine merge să își caute iubirea bifând calitățile posibililor parteneri într-un tabel de calcul probabilistic al șanselor de reușită a unei relații, așa cum alții bifează produse pe o listă de cumpărături, are o idee cam deformată despre dragoste, nu crezi?

          Mergi mai departe fără părere de rău și nu care cumva să-ți dea prin minte că nu meriți ceva mai bun sau că ai fi defect/-ă! Caută persoana care știe că iubirea e cel mai mare salt în necunoscut, că nu oferă nici o garanție dar totuși le înglobează pe toate, că trece dincolo de ce putem face, pentru că lucrează de la sine, care se schimbă și se transformă în timp odată cu noi și dă putere de a depăși orice încercare, orice complicație, orice nesiguranță.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: