DACĂ VREI SĂ ȘTII CUM SE VA TERMINA, IA AMINTE LA CE SPUNE FOSTA

By Alexandra Huidu

          Dacă la momentul despărțirii un bărbat ponegrește femeia pe care odată a iubit-o, află că și pentru tine pronosticurile sunt destul de sumbre. E o chestiune de minim respect de sine să nu scuipi peste ceea ce odată ai prețuit. Vorba aceea, ”un gentleman nu povestește niciodată”, nu se referă numai la etalarea publică a aventurilor sexuale, ci și la acea formă de discreție care e atât de bine sintetizată de o altă vorbă de duh: „rufele nu se spală în public”.

          Nu toate fostele de pe acest pământ sunt isterice, nevrotice, nebune sau psihotice. Sau, poate, dacă sunt, nu au ajuns acolo degeaba… Așa că înainte să îi urezi fostei să ardă în focurile iadului, să îi acorzi lui statutul de victimă și să te oferi să fii femeia care îi va demonstra o viață că îi va iubi și aprecia calitățile pentru care scorpia și dezaxata nu a fost în stare să se simtă recunoscătoare, încearcă să citești printre rânduri…

          Bărbatul care simte nevoia să te cucerească apelând la mila ta, în loc să își demonstreze calitățile în mod practic, iar asta în cea mai josnică manieră, adică denigrând-o pe cea de dinainte, care încearcă să își atragă simpatia prietenilor tăi povestindu-le aceleași telenovele, atunci când ei l-ar lua ca atare și ar fi perfect capabili să își formeze o impresie bună și singuri, dacă el ar avea realmente cu ce să îi impresioneze, care atunci când descrie acuzațiile pe care i le aducea fosta, se justifică doar făcându-i ei o caracterizare jignitoare, în loc să contraargumenteze cu indicarea unui demers concret pe care l-a întreprins și care ar contrazice-o… ei bine, acel bărbat trebuie analizat cu atenție.

          Întreabă-te, în primul rând, de ce simte nevoia să facă asta. Nu cumva încearcă să te pregătească pentru ce e posibil să auzi „prin târg”? Iar dacă așa stau lucrurile, oare n-ar fi cazul, înainte să îți oferi inima, să verifici dacă nu cumva fumul care iese chiar este produs de un foc real, nu doar imaginat de o femeie ranchiunoasă? Tarele de caracter și hibele de comportament au prostul obicei de a recidiva.

          Dacă ea spune că e fustangiu, probabil așa este. Există și femei patologic geloase, dar sclipirea din ochii unui bărbat care nu e obișnuit să își refuze vreo femeie îți va spune ceea ce ai nevoie să știi. Dacă ea afirmă că e iresponsabil, nu te grăbi să ignori asta doar pentru că știe să te vrăjească. Una nu o exclude pe cealaltă. Dacă ea susține că e inconstant, analizează-i cu grijă realizările în viață. E posibil să îi dai dreptate.

          După care analizeaz-o pe ea. Puterea unei recomandări, fie ea pozitivă sau negativă, ține și de calitatea celui care recomandă. E posibil să rămâi surprinsă și să descoperi că nebuna sau toanta este o femeie cu o carieră solidă, capabilă să stea pe picioarele ei, să își educe copii și care, la un moment dat, pur și simplu s-a deșteptat și a apreciat că s-a săturat să mai țină pe lângă casă o căpușă. Să nu fii șocată să descoperi chiar că te asemeni cu ea mai mult decât credeai.

          Te rog eu fă acest exercițiu! La ce ar putea să-ți strice? Dacă se dovedește că nu am avut dreptate, cu atât mai bine pentru tine! Dar dacă am avut? Ce îți va garanta că istoria nu se va repeta cu tine? Ei bine, dacă am avut dreptate, atunci vei dobândi abilitatea de a citi viitorul, vei ști parcursul și finalul relației voastre dinainte ca aceasta să înceapă, vei ști de ce să te ferești și te vei proteja pe tine de o dezamăgire. Cu alte cuvinte, vei fi mai deșteaptă decât proasta dinaintea ta, care n-a făcut ceea ce pe tine te-a salvat de multă durere, mari bătăi de cap și caracterizări dintre cele mai neplăcute (din partea lui, desigur).

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: