FĂRĂ EL, TU N-AI FI AJUNS SĂ FII TU

By Alexandra Huidu

           Să nu blestemi ziua în care l-ai întâlnit, deși acum privești cu durere și revoltă la tot timpul pe care (crezi) că l-ai pierdut din viață dăruindu-i-te lui. Pentru că dacă nu ar fi fost el, nici tu nu ai fi ajuns cea care ești acum…

           Dacă el nu ți-ar fi promis totul și apoi nu ți-ar fi luat totul, nu ți-ai fi dat seama niciodată cât de puține lucruri îți sunt cu adevărat indispensabile. Iar asta te-a transformat într-o femeie liberă. Atunci când credeai că ai găsit în el un sprijin și el în realitate ți-a pus piedică, ai aflat că ai forța interioară de a te descurca singură, chiar înotând împotriva curentului, iar asta ți-a demonstrat că ești o femeie puternică.

           Când i-ai vrut brațele în jurul tău, dar în loc de asta ai primit cuvinte grele, te-ai scuturat de dezamăgire și ai mers mai departe, dar ai câștigat convingerea că nu ești dependentă sufletește de nimeni și ai o capacitate de regenerare emoțională care îți permite să fii mândră de tine însăți. Deși ți-a jurat loialitate și ți-a promis că mereu îți va spune adevărul, abia atunci când ai aflat cât de mult s-a ascuns de tine, te-a mințit și te-a indus în eroare te-ai convins că, deși ai fi putut face și tu la fel, iar uneori asta ar fi fost infinit mai simplu decât să îi zici adevărul, tu ai rămas credincioasă principiilor, iar asta dovedește că ești un om cu coloană vertebrală morală, care are capacitatea de a rezista tentației soluțiilor ușoare, însă dubioase.

           După ce tu te-ai oprit din căutat un altul și ți-ai așezat viața la picioarele lui, iar el a călcat-o cu aceleași picioare, în loc să o ridice de jos și să se înalțe împreună cu tine, ai reținut despre tine că, pusă la zid, găsești puteri nebănuite de a o lua de la capăt, de a crea ce îți trebuie din nimic, de a fi independentă, ceea ce ți-a dat o încredere în abilitățile proprii pe care altfel nu ai fi simțit-o.

           Te-a jignit, te-a umilit, te-a înjosit, ți-a vorbit urât, însă tu ai rămas elegantă și nu te-ai coborât la nivelul lui, așa că de ce te-ai coborî acum, blestemându-l în loc să îi mulțumești? Da, ai auzit bine, să îi mulțumești! Pentru că te-a adus la punctul în care ai aflat că nu ai nevoie de un bărbat ca să ai o viață plină și satisfăcătoare, iar în același timp nici nu a reușit să îți omoare de tot încrederea în iubire, căci știi să nu generalizezi cu superficialitate un caz particular, întrucât tu chiar ești capabilă acum să înțelegi că orice experiență este o nouă încercare, iar diferența dintre un lucru rău și un lucru din care înveți este dată de modul în care reușești să te raportezi tu la acea experiență.

           De ce să îi mai mulțumești? Pentru că te-ai înțelepțit, te-ai maturizat, ai învățat să te protejezi, să analizezi caracterul uman, să nu te mai lași înșelată de aparențe. Ba chiar ai devenit suficient de autonomă încât tu, cea care înainte căutai protecție în brațele lui, să fii capabilă acum să oferi protecție altora, mai slabi decât tine. Parcurgând tot acest calvar de decepții succesive alături de el, te-ai reinventat până când te-ai surprins pe tine însăți cât de echilibrată ai devenit.

           A! Și să-i mai mulțumești și pentru că, după ce toate acestea s-au decantat în tine, te-ai transformat dintr-o femeie oarecare, într-o femeie deosebită!

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: