FEMEIA-CAMELEON, FEMEIA-VIPERĂ ȘI FEMEIA-SALAMANDRĂ

          Da, dragele mele, în orice pădure există și uscături. Problema este că ne trezim că bărbații generalizează trăsăturile unora la toate celelalte. Decât să îi blamăm, hai mai bine să îi ajutăm să le recunoască!

          Femeia-cameleon este în aparență o femeie puternică, care își ține foarte bine emoțiile în frâu și place bărbaților tocmai prin aceea că dovedește repede că reprezintă partenera pe care au așteptat-o din totdeauna de la viață. Nu numai că nu le cere nimic, dar știe exact cum să le ofere ceea ce își doresc, nu critică niciodată, îi susține în tot ceea ce își propun, se oferă pe sine cu o abnegație demnă de invidiat.

          Însă este înșelătoare. Poate fi cea mai suavă ființă, până când obține ceea ce vrea. Iar când a obținut, schimbarea este radicală. Femeia-cameleon este dependentă de atenția bărbatului de lângă ea. Vrea mereu să fie apreciată și lăudată. Calitățile manifestate la începutul relației sunt doar publicitate pentru un produs cu stoc limitat, iar sloganul este „uite ce îți pot oferi dacă ești cuminte”, însă nu are cu adevărat încredere în calitățile ei. Acestea sunt femeile care devin ușor geloase, nu suportă concurența și văd în orice altă femeie o oponentă, ajung obositor de posesive și bolnăvicios de obsedate că vor fi părăsite.

          Femeia-viperă este șarmantă, senzuală, curajoasă, are un „vino-ncoace” irezistibil.  Întreaga ei ființă promite pasiune și aventură, pe care le oferă la cele mai înalte standarde. Este femeia puternică din spatele bărbatului puternic, partenera de nădejde și arma secretă, așa cum multe alte femei pot fi, dar spre deosebire de acestea…

          Este o narcisistă pentru care bărbații sunt doar o rampă de lansare a propriilor ambiții, cariere, pasiuni. Pentru femeia-viperă dragostea este doar un schimb mutual avantajos, o afacere ceva mai complexă decât altele, care are și părți plăcute, dar va căuta repede un alt partener de afaceri dacă are impresia că cel actual o face să stagneze. Pe ea bărbatul o va avea alături doar la bine, nu și la rău. Îl va părăsi repede și fără drept de apel pe cel care va pierde puterea să o promoveze. La ea totul este planificat și prea puțin este trăire reală.

          Femeia-șopârlă ți se bagă pe sub piele. Frumoasă foc, fermecătoare, strălucitoare ca un diamant de la care nu îți poți lua ochii, stârnește repede pasiuni fulgerătoare și devastatoare, pe care le întreține și le amplifică prin erotismul ei aproape desfrânat, dar care subjugă în intimitate. Este fructul oprit și plăcerea interzisă, care în sfârșit se pun la dispoziția bărbatului spre a fi savurate.

          Dar ea este văduva neagră a inimilor… și a conturilor bancare. Știe că singurul ei talent este sexualitatea și îl folosește la fel cum alții pun în valoare o abilitate profesională. Unica ei dorință reală este întreținerea confortului propriu, iar cea mai mare teamă a ei este că își va pierde frumusețea. Nu prea mai are alte talente, dar îl exploatează la maxim pe cel cu care a fost dăruită, ca să își asigure mijloacele de subzistență, preferabil  în lux. Bărbatul de lângă ea nu prea contează, dar carnetul lui de cecuri… da!

          Fiecare dintre aceste femei sunt vânători iscusiți și bărbații pe care îi prind în capcană sunt trofeele de pe panoplie. Oricât s-ar arăta de pasionale sau de fierbinți, sângele lor ajunge într-un final să fie rece când le atinge inima…

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: