FEMEIA CARE E PUTERNICĂ PENTRU CĂ AȘA DĂ BINE

By Alexandra Huidu

        Da, suntem diferiți. Bărbații au rolul lor și femeile pe al lor. Trăim într-o societate în care devii paria dacă spui că femeile nu sunt egale cu bărbații. Eu am să risc și am s-o afirm. Poate că mulți mă vor crucifica, dar am să vă explic de ce zic asta. Nu se poate construi o relație adevărată și puternică cu sexul opus decât dacă fiecare dintre noi își asumă rolul lui.

          Cum să ne înțelegem dacă bărbatul nu acceptă că femeia nu se poate comporta și nu poate gândi ca el, iar ea în loc să fie feminină și să îl completeze cu ceea ce lui îi lipsește de la mama natură, se chinuie să fie altceva decât este, dar nu îi iese decât o pastișă proastă? Cum să ne mai respectăm bărbații, dacă le cerem să simtă ca o femeie, să gândească ca o femeie, să reacționeze ca o femeie, dar apoi le reproșăm că se emasculează singuri?

          Faptul că suntem diferite de bărbați nu ne face nici mai proaste, nici mai slabe, nici incapabile. Faptul că o femeie ar prefera să își strângă mai des copii la piept și să se joace cu ei decât să muncească două joburi, iar în același timp nu ar avea nici o problemă dacă cele două joburi le-ar duce el, nu o transformă într-o inadaptată a zilelor noastre. Dacă ea pur și simplu nu are o problemă să planifice mese în familie, concedii, petreceri și să se facă frumoasă pentru el, în loc să fie director de multinațională, deși o duce capul și ar fi un bun bărbat-director în fustă, e catalogată ca fiind o lipitoare care îl suge pe el de banii atât de greu câștigați.

          Toate femeile plâng, dar din ce în ce mai puține recunosc. Nimic nu se compară cu forța brațelor unui bărbat care te strânge la pieptul lui. Nici o femeie, oricum te-ar aborda, nu te-ar face atât de repede și de complet să te simți protejată. Am ajuns atât de departe cu conceptul acesta de egalitate între bărbați și femei, încât noi nu mai știm ce vrem de la ei, iar ei nu mai înțeleg ce ar trebui să ne facă și care mai e rolul lor în viața noastră. Dacă spui că ai nevoie de un bărbat în viața ta ca să te simți împlinită (așa cum e, de altfel, în legea firii și a imperativelor de specie), atragi ironie din partea femeilor și lipsă de respect din partea bărbaților, aceiași bărbați care le nivel teoretic se plâng de feminismul exagerat care le minimizează rolul în viața femeilor.

          De câte ori, dragă femeie, când deplângeai cu durere o relație care s-a sfârșit, chiar ai fost consolată și ți-a adus mângâiere fraza „tu ești puternică, nu ai nevoie de un bărbat ca să fii fericită”? Ai fost puternică, pentru că n-ai avut încotro, dar tare ți-ai fi dorit să nu fie cazul să fii. Imediat ce ai conștientizat că s-a sfârșit, te-ai întrebat dacă vreodată (și dacă da, cât de curând) vei întâlni un altul. Dacă vrei împlinire prin dragoste alături de un bărbat, află draga mea că nu e nimic în neregulă cu tine. Nu mai pune botul la sloganuri care, pe lângă faptul că nu te definesc, mai tare te debusolează!

          Dacă vrei să împarți greutățile vieții cu cineva și chiar nu ești dispusă să duci ca Atlas toată greutatea pământului numai pe umerii tăi, asta nu te face incapabilă, ci doar normală! Omul e o ființă socială, împărtășim și ne ajutăm, iar cu partenerul de viață construim și împărțim binele și răul! Asta e iubirea, nu afirmarea absolutului care am putea deveni, dacă am fi singuri pe o planetă pustie! De câte ori ți-a fost ușor atunci când a trebuit să joci și rolul lui, nu numai pe al tău, pentru că așa e viața, grea, și ne pune în situații indezirabile? De câte ori ți-a făcut plăcere? Îți spun eu: niciodată!

          Atunci de ce ai trăi cu falsitate și doar pentru că dă bine după opinii exprimate de unii și de alții cum că ai fi mai puțin „adevărată” sau femeie dacă te-ai plânge de asta, dacă ai vrea să nu ți se mai întâmple și ai ierta greșelile bărbatului de lângă tine ca să te asiguri că așa va fi? Ești mai puternică dacă recunoști că un bărbat are rolul lui în viața unei femei, rol pe care nimic nu îl poate substitui, decât dacă îți arogi roluri care nu fac decât să te consume, pentru că nu sunt ale tale!

          Fiți puternici unii pentru alții, fiți ce știți că vă aduce binele în relația cu celălalt, nu mai luptați împotriva naturii și asumați-vă că doar împreună puteți face un tot! Nu mai fiți puternici doar pentru că dă bine în fața cuiva pentru care binele vostru e doar o problemă de teorie, dar nu vă trăiește viețile!

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: