FEMEIA CARE MĂ INSPIRI SĂ FIU

By Alexandra Huidu

          Femeia iubită este frumoasă, iar frumusețea ei înflorește cu fiecare zi, explodează în contururile dulci ale trăsăturilor pe care și le știe, dar pe care parcă nu și le mai recunoaște. Se privește surprinsă în oglindă, își admiră încărcătura din privirea aprinsă și înțelege. Înțelege că el este cel care lucrează în ea, cu forța nevăzută a unui magician.

          Ce e frumos în ea a căutat împărtășire, ce e special în ea a dorit împlinire, ce e mistic în ea a visat înțelegere. Acum le are și încearcă să cuprindă sentimentul, să oprească timpul în loc ca să analizeze senzația, să se umple de ea. E pace. Acea pace a sufletului care a alergat spre posibilități, s-a împrăștiat în căutări și care în sfârșit a reușit să se așeze.

          E pacea certitudinii. A clipei când el îi stă alături, nu îi vorbește și nu o atinge. Iar ea nu mai are nevoie de cuvinte sau demonstrații, pentru că el o inspiră. O inspiră să fie ea și nu alta, pentru că nu își mai dorește să fie nicicum altfel, căci el pe ea cea de acum o iubește și îi este suficientă așa. Așa a fost ea din totdeauna, numai că până la el a fost nevoită să adauge la ea sau să treacă în umbră, să depună efort pentru potrivirea cu celălalt, iar acum se simte liberă. Liberă să fie naturală, o libertate pe care o poate aduce numai convingerea că el înțelege și știe, fără ca ea să fie nevoită să aibă grijă la prezentare.

          O inspiră să fie încrezătoare în visuri și planuri, căci visul cel mai mare a fost atins, el este acolo, sunt doi. Nimic nu le-a garantat că se vor găsi, că se vor uni și se vor dărui. Iar dacă asta a fost posibil, în lipsa oricărei certitudini, atunci când nu poți forța soarta să îți ofere șansa, înseamnă că nimic nu este imposibil.

          O inspiră să se simtă semeață, căc ei sunt trainici și indestructibili, formează o sferă perfectă, pe care semeția și dârzenia ei o acoperă ca niște scuturi protectoare. Și astfel, fără ca el să îi ceară, adaugă peste scuturile desfășurate de el. Așa va fi de acum înainte, îi va ieși în întâmpinare și îl va completa, iar el va face la fel cu ea. Firesc, nu pentru că trebuie sau au nevoie, ci pentru că el a ajutat-o să înțeleagă: iubești și ești iubit. E suficient. Tot restul e… inspirație de moment.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: