FEMEIA PENTRU CARE AL CELEILALTE E MAI BUN

By Alexandra Huidu

          Există o categorie de femei care par a căuta cu precădere la un bărbat o anumită calitate: să fie deja al alteia. Spun că „par a căuta”, pentru că în realitate nu sunt deloc bucuroase că așa și este. L-ar vrea al lor și dacă au ocazia chiar dau curs acestei dorințe, dar nu fac neapărat ceva ca să îl și aibă, nu „strică familii” și nu sunt niște prădătoare. Însă faptul că acel bărbat are o relație reușită cu o altă femeie le confirmă cumva că merită atenție și e demn de a fi iubit. Dacă i-a dovedit alteia că poate susține o relație stabilă și funcțională, atunci înseamnă că are această capacitate, prin urmare ar putea face fericită orice femeie. Nimic mai greșit, în mod evident.

        Bunul mers al unei relații nu este doar meritul unuia singur dintre parteneri, ci și al celuilalt, bărbatul poate construi o iubire frumoasă doar lângă femeia care îl ajută în acest sens, nu poți face dragoste de unul singur, degeaba faci compromisuri dacă nu rezolvi nimic cu ele, oricât de larg ți-ai deschide brațele, dacă celălalt nu se cuibărește la pieptul tău vei rămâne cu ele în aer, indiferent cât de atent ai fi să nu greșești, dacă iubitul sau iubita nu e dispus să te mai și ierte din când în când, nu mai contează nici măcar că ți-ai cerut iertare.  

        Cine este femeia care vrea bărbatul alteia? A fost și este o nefericită. A fost atât de rănită, atât de umilită, atât de schilodită emoțional de alegerile ei greșite din trecut, încât a ajuns să se îndoiască de priceperea ei în a-și găsi o pereche potrivită. Este femeia care are senzația că nu va găsi niciodată pe nimeni care să o iubească așa cum își dorește și așa cum merită, prin urmare ajunge ca în subconștient să creadă două lucruri: primul, că un bărbat gata rodat într-o relație va putea să aplice ceea ce a făcut cu alta ca să îi ofere și ei ceea ce îi lipsește, și doi, că alte femei au criteriile lor misterioase după care își aleg partenerii, criterii care ei i-au rămas necunoscute, așa că urmează alegerea făcută de alta, în loc să urmărească raționamentul ei.

        Deși își dorește acea iubire frumoasă și totală, ba chiar are multe de oferit, este ceva în ea care o trage înapoi și o face să creadă că nu merită mai mult. Undeva, pe parcurs, și-a pierdut încrederea în sine și stima pentru propria persoană. Nu prea mai știe ce fel de om i-ar trebui alături și cu care s-ar potrivi, e confuză cu privire la ce ar trebui să facă ca să țină un bărbat lângă ea și tot caută asiduu rețete ale succesului. Mai mult speră, decât crede, că aceste rețete există, așteaptă momentul când va găsi cheia succesului și devine din ce în ce mai confuză când nu reușește. Așa că se orientează spre bărbați care au fost validați de altele, în relații pe care le poate analiza și din care poate desprinde concluzii.

        O astfel de femeie nu va deveni o amantă, ci o victimă a bărbaților care vor căuta în ea o distracție sau o distragere de la datoriile lor cotidiene și asumate. Va căuta mereu dragostea, așa că va avea tendința de a accepta textele cu care o vor vrăji cei care vor vrea de la ea doar relaxarea, se va convinge singură că nu greșește când acceptă să fie femeia din umbră, ca și scuză pentru încălcarea „solidarității de castă” sau a regulii „ce ție nu-ți place, alteia nu-i face”. Va crede minciuni, promisiuni deșarte și proslăviri proferate cu un singur scop: acela de a o face să cedeze.

        Ba chiar își va spune că nu îi iubește la rândul ei, că a fost conștientă de la început în ce se bagă, că nu așteaptă nimic de la acei bărbați, însă va suferi pentru fiecare dintre ei și va rămâne mai însingurată și mai debusolată cu fiecare astfel de dragoste ratată. Va fi hulită și catalogată în fel și chip, până când va avea puterea să se scuture de povara eșecurilor, să își adune puterile, să lupte cu ea și să rescrie legile propriei inimi, cu tărie de caracter și forța interioară de a aștepta bărbatul al cărui loc nu e în altă parte, ci alături de ea.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: