MAMA ȘI TATA NU M-AU ÎNVĂȚAT SĂ FIU FEMEIE

          A fi femeie nu e doar o chestiune de gen, ci și de atitudine. Sexul îl alege mama natură, dar consistența personalității feminine este dată de comportamente dobândite și învățate de-a lungul anilor.

          Mult prea des se dă vina pe influența nefastă a mediului sau a grupului de prietene, dar prea puțini se întreabă cum ajung inclusiv acele prietene să fie nefeminine. Adevărul este că cel mai ușor se învață prin puterea exemplului.

          Fata care și-a văzut mama îmbrăcându-se prin casă în haine ponosite, inestetice și neîngrijită pentru că nu avea motiv să se gătească dacă tot nu ieșea în lume, va ajunge o femeie dizgrațioasă în intimitatea cu proprii ei parteneri și poate că nu își va da seama niciodată cât de neplăcut afectat fusese tatăl ei de ținuta mamei, respectiv nu va recunoaște această neplăcere când o va vedea la alți bărbați. Nu va înțelege de ce aceștia, după o scurtă conviețuire, se vor retrage din relație.

          Fata care nu și-a auzit niciodată tatăl complimentându-i mama când aceasta era elegantă nu va ști, la maturitate, diferența dintre eleganță și ostentație și nu va avea imaginea a ceea ce impresionează cu adevărat bărbații, nu doar îi atrag pe plan sexual.

          Fata căreia mama nu i-a explicat niciodată că o femeie dezgolită va atrage, ca orice fruct expus pentru a se gusta din el, dar nu va reuși să păstreze bărbatul care va căuta calitatea, va fi o femeie vulgară, care se va dezbrăca prea mult și prea repede și se va machia prea strident. 

          Fata pe care tatăl a tratat-o întreaga copilărie și adolescență ca pe o prințesă, o păpușică, un bibelou de porțelan, un fir de păpădie și nu i-a arătat și că viața cere putere pentru a o înfrunta, hotărâre, încăpățânare, curaj, va fi o alintată și o hachițoasă, va avea toane și va fi capricioasă, așa că va fi coșmarul oricărui bărbat, oricât ar fi de frumoasă sau de inteligentă.

          Eleganța, simțul ridicolului, conștiința propriei valori, demnitatea, stilul, clasa, rafinamentul sunt insuflate în principal de părinți, în primii ani de viață. Odată cu trecerea timpului aceste calități sunt, firește, îmbogățite și particularizate de personalitatea fiecărei femei, dar sămânța feminității are nevoie de atenție și îngrijire încă de la început.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: