NU S-AU ATINS ȘI TOTUȘI TE-A ÎNȘELAT

          Când începe o relație? Când îți spune că îl/o atragi, când te invită la prima cafea, când te sărută întâia oară, după prima noapte de amor? Dacă ți-a spus, atunci înseamnă că lucrurile între voi sunt suficient de clare încât să creadă că își poate permite, prima întâlnire are loc după acea primă mărturisire prin cuvinte a atracției, la primul sărut lucrurile sunt de mult pornite, iar prima noapte de amor este consumarea tuturor celor dinainte.

          O relație începe atunci când tu îți dai seama că ai reciprocitate, iar celălalt știe că tu știi. A înșela nu înseamnă să te simți atras de o altă persoană și atât. Pentru ca să înșeli, e nevoie de doi. Simpla ta admirație, dar neurmată de acțiuni, este doar o reacție normală a oricui în fața frumosului, a senzualului, a surprinzătorului din oameni. Chiar dacă te îndrăgostești nebunește de cineva, însă lupți cu sentimentul, asta te transformă dintr-un potențial farsor într-un om puternic, care stă drept alături de principiile corectitudinii și monogamiei (dacă mai are rost sau nu să rămâi cu actualul partener în aceste condiții este o discuție complexă, care o excede pe cea de acum).

          Omul este, între altele, și o ființă sexuală. Atracția fizică față de alte persoane decât cel cu care s-a construit o relație stabilă ține, până la un punct, de instinctul de perpetuare a speciei, pe care nimeni nu îl poate anihila. Dar instinctul poate fi înfrânat de rațiune și de valorile pe care le dobândim de-a lungul vieții, de asumarea alegerilor trecute și de dorința de statornicie față de ceea ce am construit solid alături de cineva.

          Nu este o noutate pentru nimeni faptul că uneori relațiile ajung într-un impas de magie și un blocaj de comunicare sufletească. De multe ori, cei care cedează în fața unor legături platonice nu doresc să înșele propriu-zis și se amăgesc că nici nu o fac. Dar când apare conștientizarea reciprocității și totuși nu se întrerup contactele cu acel terț extraneu relației oficiale, deja răul s-a produs.

          Iubirea dintre doi oameni nu are doar o componentă sexuală. Latura emotivă este, chiar, mai complexă decât cea carnală. Cele două se întrepătrund și se completează, iar împreună transformă doi străini care doar fac sex unul cu celălalt într-un cuplu. Dacă partea sentimentală a unei relații se trăiește alături de altcineva și este împărtășită deschis, indiferent de justificare (da, există oameni chinuiți în legături nocive și pe care e greu să îi blamăm), realitatea este că acei oameni înșeală. Oricât ar încerca să susțină contrariul, veți observa că se simt vinovați și mențin contactele cu partenerul clandestin în umbră. Vinovăția și nevoia de a te ascunde sunt semnele neechivoce care dovedesc acest adevăr.

          Iar mai departe, în tăcere, haideți să vedem cine are puterea de a privi adevărul în față…

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: