SĂ NU ȘTIE BĂRBATUL TOT CE GÂNDEȘTE FEMEIA

        Vorbă veche din bătrâni, cu privire la care am avut din totdeauna o oarecare reținere. Așa că am început să întreb pe unii, pe alții… „de ce?”.

            Femeile au o minte complicată, pe care bărbații nu sunt capabili să o pătrundă, mi s-a răspuns. Pentru că se sperie și fug, a fost un alt comentariu. Femeile au ele treaba lor și nu numai că bărbatul nu trebuie să știe tot ce gândești, dar nu trebuie să știe nici tot ce faci, a fost concluzia exprimată ca pe un adevăr absolut de câțiva (mai ales femei, mai ales cu probleme de cuplu).

            Cum de ați ajuns, dragi bărbați, să fiți priviți ca niște simpliști în gândire, când cei mai mari filosofi ai lumii sunt bărbați, ca niște lași, în condițiile în care conduceți țări și plecați la războaie, ca niște copii imaturi, care nu e indicat să fie lăsați să ia contact cu realitatea crudă, însă vi se cere să protejați cuplul și familia de toate relele?

            După ce i-am ascultat pe toți, am tras și eu concluzia mea: refuz să îl tratez pe bărbatul pe care îl iubesc ca pe un prostuț infantil, cu atât mai mult cu cât nu este! Altfel nu l-aș iubi! Și nu e vorba de faptul că ar fi mai complex, mai intuitiv, mai profund sau oricum altfel mai cu moț decât alți bărbați (pentru mine este dar, obiectiv vorbind, rămâne la fel de bărbat ca toți ceilalți, cu bune și cu rele). Nu e nici pentru că mi-aș propune să trăiesc după principiile sincerității absolute, a încrederii necondiționate și a comunicării totale dintr-un cuplu.

            Dar faptul că el nu ar ști tot ce aș gândi eu e doar praf pe care mi l-aș arunca în proprii ochi. Categoric nu ar avea cum să îmi citească gândurile ca pe niște cuvinte dintr-o carte, dar ar simți și ar intui că sunt acolo. Când o relație a depășit etapa de început, în care cei doi parteneri se cunosc unul pe celălalt, se naște între ei o complicitate și o unitate de gândire care le pune în mână, la amândoi, un fel de busolă imbatabilă care îi ghidează direct la țintă prin mintea celuilalt.

            Bărbații știu că femeile au o minte complicată și acceptă asta ca pe un dat al naturii umane. Că uneori nu au răbdare să asculte, că alteori li se pare inutil să se complice la rândul lor cu gândurile întortocheate ale femeii, asta e altă discuție, dar nu înseamnă că ei nu știu că acele gânduri există. Iar dacă problema e importantă pentru ei, vor vrea să le audă și vor insista ca femeia să le verbalizeze pe toate. Refuzul ei va duce la carențe de comunicare și scăderea încrederii lui. O va percepe pe ea ca fiind nesinceră, în nici un caz… complicată.

            În altă ordine de idei, bărbații nu se sperie atât de repede pe cât cred femeile. Ceea ce îi fascinează și îi face să ne iubească este tocmai complexitatea ființei noastre, transpusă inclusiv în gânduri. Atenție însă, multe femei care raționează haotic și cu un înalt grad de labilitate (ce ar îndepărta pe oricine, nu doar un potențial pretendent), susțin că nu au fost dorite/păstrate pe aproape de un anumit bărbat pentru că au fost prea deștepte/complicate/deosebite, în esență… neînțelese. Ceea ce e fals, dar le ajută să treacă peste refuz, însă din nefericire alimentează credința că bărbatul nu trebuie să știe tot ce gândește femeia.

            În ceea ce privește faptul că bărbatul n-ar fi indicat să știe tot ce face femeia, asta e o chestiune elementară de sinceritate. Minciuna are picioare scurte și destramă cupluri.

            Așa că lasă-l să știe tot ce gândești! Nu-l obosi vorbindu-i întruna și despre toate nimicurile, dar dă-i voie să intre în mintea ta. E cel mai bun test la începutul unei relații: dacă te vrea așa complicată cum ești și nu dispare în ceață, atunci înseamnă că te vrea asumat. E cel mai sănătos liant într-o relație de durată: îl ajută să te cunoască din nou, pe măsură ce anii și viața te schimbă. E cea mai senzuală și mai fascinantă parte a intimității, așa că în loc să vă ascundeți gândurile, aveți mai degrabă grijă ce gândiți!

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: