TE-A PĂRĂSIT PENTRU CĂ NU AI FOST BĂRBATUL CARE I-AI PROMIS CĂ VEI FI

By Alexandra Huidu

          Femeile pun punct greu unei relații. În primul rând pentru că le este greu să ia înapoi sau să renunțe la tot ceea ce au oferit ele frumos relației și să distrugă din inițiativa lor ceea ce odată le-a făcut fericite. În al doilea rând, pentru că este ceva ce ține de esența sufletului feminin de a fi îngăduitoare față de partenerul de viață la fel cum o mamă manifestă îngăduință pentru un copil și încredere că acesta va învăța și se va schimba în bine, dacă este frumos ghidat și impulsionat să facă asta.

          Și în al treilea și cel mai important rând, pentru că își respectă bărbatul și cred sincer că, oricât de rău ar merge relația, el merită ca nu ele să fie primele care părăsesc corabia, să aprecieze calitățile care îl fac pe el special, să manifeste considerație pentru constanța lui și eforturile susținute pe care le face ca să își îndeplinească rolul de bărbat și să nu neglijeze faptul că, așa parțial nefericite cum sunt, există bărbați care le fac femeilor lor viața un iad, dar al lor nu face parte nici pe departe din acea categorie. Însă când respectul dispare…

          Când își pierde o femeie respectul pentru bărbatul său? Ei bine, dacă măsura unei femei este dată de forța spiritului ei de sacrificiu (iar cele care sunteți soții și mame știți exact la ce mă refer), valoarea unui bărbat stă în puterea cuvântului lui. O femeie nu se oferă unui bărbat pentru că este la fel ca ceilalți, ci pentru că îi promite exact contrariul, că nu va face și nu va uita să facă tot ceea ce au făcut sau nu cei dinaintea lui, care au rănit-o, că, în esență, nu va fi ca cei din trecut și nici ca alții, care nu știu sau nu sunt capabili să iubească, să ocrotească, să prețuiască, să stimeze și să înțeleagă femeia de lângă ei.

          Ce altă promisiune mai contează pentru o femeie? Aceea că el nu o va părăsi niciodată. Numai că, vedeți voi, nu e nevoie ca bărbatul să rupă relația și să dispară în fizic pentru ca o femeie să se simtă părăsită. Când sufletul lui nu mai este mișcat de ea, când devine opac la ceea ce o bucură sau o întristează, când uită să mai aducă frumusețe în viața ei și lasă relația să funcționeze doar pe rezerve, epuizabile invariabil, el o face să se simtă singură și înstrăinată.

          Nu e nevoie să greșească mult și grosolan, este suficient să greșească fundamental. Nu trebuie să fie bărbatul ideal și nici să bifeze mii de calități de pe o listă interminabilă, dar se așteaptă de la el să își țină promisiunile. Oricare ar fi fost ele, iar de la caz la caz fiecare știe ce anume caută cu preponderență la cel pe care îl alege cu inima, numai să nu le încalce pe acelea, pe cele care contează, pe cele care l-au făcut să fie el și nu altul.

          Un bărbat nu pierde respectul unei femei, așa cum spun unele mituri nereale, dacă plânge din când în când, dacă clachează sub presiune, dacă nu o ține în puf sau dacă uneori o lasă pe ea să rezolve unele probleme care în mod tradițional sunt date în sarcina bărbatului. O femeie deșteaptă știe că atunci când sufletul e plin se vindecă prin lacrimi, iar acesta nu este un semn de slăbiciune, că viața te poate dărâma în mii de moduri, dar e de datoria ei să te ajute să nu devii un învins, că banii nu aduc fericirea, deși o întrețin, însă amândoi trebuie să pună umărul la treabă și nici unul nu e bine să devină căpușa din portofelul celuilalt, că există abilități care pot ajuta o femeie să reușească acolo unde un anumit bărbat nu ar putea și care ajută un bărbat să rezolve ceea ce o femeie ar reuși doar în teorie.

          Dar un bărbat va pierde respectul unei femei dacă se va dovedi a fi incapabil să îți țină făgăduințele și să își onoreze cuvântul dat. Și pentru că dragoste fără respect nu se poate, ea va pleca, oricât de mult ar durea-o, pentru că el nu a fost bărbatul care i-a promis că va fi.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: