UNDE GĂSESC UN BĂRBAT ADEVĂRAT PE LUMEA ASTA?

By Alexandra Huidu

        „Promit că nu-i fac nimic, vreau numai să-l cunosc, să mă conving că există!”

          Asta mi-a spus la un moment dat o femeie sătulă să tot încerce și să tot încerce în relații care o consumau și pentru care se consuma. Așa că am ajuns să mă întreb ce înțeleg femeile prin atât de folosita sintagmă „bărbat adevărat”…

          Iar răspunsul meu a fost că bărbatul adevărat este cel care a trecut de etapa „imatur”, adică neterminat, nereușit. Și acum hai să vedem ce e un bărbat matur. Bărbatul matur, în primul rând, alege cu capul „de pe umeri” și își asumă alegerea făcută. Nu se grăbește să promită unei femei nimic, dacă nu știe că este dispus să și ofere. Dacă nu îi iese, ea îl va ierta, dar trebuie ca măcar să încerce, să nu renunțe din lașitate sau doar pentru că i se pare a fi prea greu, ori asta implică o cheltuială prea mare de energie și de resurse.

          Bărbatul matur este cel care a terminat de flăcăit. S-a îndrăgostit prostește, s-a aventurat în ce i-a plăcut inimii lui, dar când decide să ceară de la o femeie totul, este dispus să se așeze, să se domolească, fără regrete și fără excepții. Nu o induce în eroare cu fapta sau cu vorba, nu o amână în momentele cheie ale relației, știe ce vrea, știe când a găsit și e recunoscător pentru asta, suficient de recunoscător ca să înțeleagă că o relație este și așa supusă la multe presiuni exterioare care o testează, așa că evită să facă orice care ar destabiliza-o din interior.

          Bărbatul adevărat nu poate fi un neserios, pentru că înțelege puterea unui cuvânt spus într-o doară, sau a unei speranțe deșarte, alimentată prostește. Nu se grăbește, face totul cu calm, așezat și pe-ndelete, așa cum se face, temeinic. Are grijă să nu incite femeia care îi stă alături la visare, fără să fie dispus să îi și împlinească visurile, bineînțeles când acestea îl au pe el în centru. Nu se arată mai complicat sau mai profund decât este, pentru că știe ce poate oferi și e conștient că femeia căreia nu îi va fi suficient ceea ce are el de dat, probabil că nu e femeia potrivită, așa că mai bine nu se complică nici el și nu o complică nici pe ea.

          Bărbatul matur nu o idealizează pe cea de lângă el doar pentru că are anumite calități care o fac specială (cum ar fi frumusețea, umorul sau inteligența), cu speranța că acestea îi vor fi suficiente pentru a crea o relație reușită, iar asta pentru cât mai mult timp. Dacă sunt alte calități, extrem de importante pentru el și pe care ea nu le posedă, nu pornește de la premiza că o va „suplimenta” cu altele pentru a face o femeie completă, ci preferă să aștepte până când o va găsi pe cea care să aibă suficient din tot ce are el nevoie. El recunoaște și lipsurile ori defectele femeii pe care a ales-o, nu se sperie de ele și nu o elimină din viața lui din această cauză, întrucât le identifică ca fiind dintre acelea care nu îi vor distruge, în timp, iubirea. Nu se aruncă cu capul înainte și are suficientă rezistență în fața propriilor impulsuri sexuale încât să cunoască femeia de lângă el înainte să se promită pe sine.

          E adevărat că în timp omul se mai și schimbă, dar un bărbat matur nu va deveni de nerecunoscut odată cu trecerea timpului. Schimbările mari, catastrofale și generatoare de personalitate au loc la vârsta infantilă, când caracterul neformat se apleacă precum o trestie în vânt. Bărbatul adevărat este cel care nu se schimbă peste noapte în cineva de nerecunoscut, ci își păstrează intacte axele majore ale existenței sale, principiile călăuzitoare și integritatea cuvântului dat, prin urmare, deși poate că femeia va trebui să se readapteze uneori la aceste schimbări, nu îi va arunca viața în aer.

          Așa că, dragele mele, înainte să credeți în promisiuni și aparențe, căutați un bărbat care s-a terminat de îmbărbățit!

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: